Továbbjutottak a Lócis lányok

A második helyen jutott tovább csoportjából az 1999-es születésű lányok részére rendezett ERIMA Gyermekbajnokság országos elődöntőjében a Lóci DSE csapata. Barta Zsolt együttese a hatcsapatos minitorna első napján a Tiszavasvárival és a Ferencvárossal mérte össze tudását. A szabolcsiak ellen háromgólos győzelemmel zártak a mieink, a fővárosiak azonban 9 góllal jobbak voltak az ózdi lányoknál.

news/1159_0_300.jpg

A 2. helyen jutottak tovább a Lóci DSE lányai

Az ózdi lányok a Tiszavasvári ellen léptek először pályára. Barta Zsolt tanítványai már a találkozó első perceiben háromgólos előnyre tettek szert, és ez a különbség a mérkőzés végéig meg is maradt a két csapat között. A 19 ózdi gólból 16-on három kézilabdázó osztozott: Vámos Petra hétszer, Vass Virág ötször, Fodor Zsófia négyszer talált be a vendégek hálójába.

– Taktikailag jó volt, hogy a Tiszavasvári ellen játszottuk az első mérkőzést, mert így jobban fel tudtunk készülni a Fradira. Ez az első meccs egy kötelező győzelem volt. Ismertük őket, többször játszottunk már egymás ellen. – mondta Vass Virág, a Lóci DSE kézilabdázója.

A Ferencváros elleni találkozó kísértetiesen hasonlított a Tiszavasvárival vívotthoz, csak épp fordított előjellel. A fővárosi zöld-fehérek kerültek hamar megnyugtató előnybe, a mieink folyamatosan futottak az eredmény után. A nagy akarás ezúttal pontatlansággal párosult a mieink játékában, amit az öt kihagyott hétméteres és az öt kapufa tükrözött leginkább. A Fradi a második félidő közepén már 10 gólt tett közé, és ebből csupán egyet tudtak lefaragni az ózdi lányok a mérkőzés végéig.

– Szerettünk volna meglepetést okozni, de nem sikerült. Egy évvel ezelőtt 14 góllal kaptunk ki a Fraditól, most kilenc lett közte. Látszik, hogy fejlődtünk az elmúlt hónapokban, hisz közelebb tudtunk hozzájuk kerülni, de be kell látni, hogy még mindig előttünk tartanak. – nyilatkozott Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A Ferencváros a Tiszavasvári együttesét is legyőzte, így Pádár Ildikó csapata nyerte meg a csoportot. A Lócis lányok második helye azt jelenti, hogy a „B” csoport győztesével játsszák az elődöntőt, és az ott elért eredmény alapján lépnek pályára a helyosztó mérkőzésen. Az érdeklődők szombaton 11 órától díjmentesen buzdíthatják az ózdi kézilabdázókat a Városi Sportcsarnokban.

ERIMA Gyermekbajnokság országos elődöntő
Ózd, Városi Sportcsarnok

Lóci DSE – Tiszavasvári 19 – 16 (10 – 6)
Lóci: Flaskó L. – Farkas P., Varga K. (1), Kameniczki P., FODOR Zs. (4), VÁMOS P. (7), VASS V. (5). Csere: Tengely A. (k), Gálik B. (1), Horváth F., Mihalkó A. (1), Molnár L., Sztahora L., Vad R.
Tiszavasvári: Baráth A. – Szögi M., Balázs B. (3), Kuik N. (4), Osvai F. (1), SÜVEGES B. (6), Szikszai D. (2). Csere: Virág K., Balázs N.

Lóci DSE – FTC Eskimo Kids 16 – 25 (7 – 11)
Lóci: Flaskó L. – Farkas P. (1), Varga K. (2), Kameniczki P., Fodor Zs. (2), Vámos P. (2), VASS V. (9). Csere: Tengely A. (k), Mihalkó A.
FTC: LUGOSI F. – Nagy L. (1), PUSKÁS L. (7), LEITNER L. (5), Kukovecz R. (2), Kocsis N. (3), MÁRTON G. (5). Csere: Szucsánszki M. (1), Szabó E. (1), Farkas B., Hargitai R., Magyar L.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Minden vélemény számít!