A kerékpáros Kovács István arannyal térhetett haza Salgótarjánból – képekkel

A mai nap folyamán az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzői Salgótarjánban álltak rajhoz. Az ÓKE versenyzőinek programja előzetesen nem ez volt, ám az időjárás kicsi átvariálta a tervezett forgatókönyvet, így az mountain bike szakág képviselői nem a 240km-re található várgesztesi Villaparkban, hanem a jóval közelebbi Salgótarjánban terhelték a pedálokat.

Az ÓKE versenyzői balról jobbra: Kovács István, Molnár Péter, Peták Levente, Frölich Tamás

Az ÓKE versenyzői balról jobbra: Kovács István, Molnár Péter, Peták Levente, Frölich Tamás

De, hogy miért is történt mindez? A szombati özönvíz szerű időjárásnak köszönhetően kellett improvizálniuk az ÓKE-nek. Az időjárás ugyan a keleti országrészben szombaton még nyugodt és napsütéses volt, ám nyugatabbra többszöri felhőszakadás változtatta sártengerré a Cross-Country Challenge sorozatba tartozó Vértes XCO ranglista verseny pályáját, így a klub versenyzői úgy döntöttek, hogy nem utaznak 240km-t egy “tolós, futós versenyért”, így a közelebb lévő Salgótarjáni versenyt választották a Szilvásvárad Maraton (május 26.) felkészülési állomásának következő versenyeként.

Levente az 1. kör után megállni kényszerült egy egy perces szerelésre

Levente az 1. kör után megállni kényszerült egy egy perces szerelésre

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület által 19. alkalommal kiírt Városi Bajnokságra már sokadszor térnek vissza az ÓKE tagjai, hiszen egy jól bejáratott és nem is annyira csak városi szintre korlátozódó futamról van szó, hiszen a hazaiak mellett balassagyarmati, nagybátonyi, kazincbarcikai és az északi régió jó néhány kiváló versenyzője tiszteletét teszi, közöttük az ózdiakkal, így ez kiváló versenyzési lehetőség mindenki számára. A pálya a klasszikus SBTC sporttelep környékén kijelölt 3km-es kör volt, amit az élmezőny 7 perc körüli idővel teljesített. Az egy komolyabb emelkedőt és lejtőt tartalmazó kört a rajt előtt lezúduló eső tett igazán izgalmassá, ám szerencsére még járható maradt a pálya, így sehol nem kényszerültek leszállásra a versenyzők és emellett a technikát sem amortizálta vészesen.

Kovács körelőnnyel nyerte versenyét

Kovács körelőnnyel nyerte versenyét

Az ÓKE színeit négy versenyző, Frölich Tamás, Kovács “Pityikusz” István, Molnár Péter és Peták Levente képviselték. Tamás és Levente az Elit felnőttek mezőnyében, István az elit Masterek, még Péter az amatőr felnőttek között próbált helytállni. Közülük István közlekedett a leggyorsabban és a 6 körös futam alatt magabiztos előnyre szert téve toronymagasan nyerte kategóriáját. Tamás és Levente sem kímélte magát, így ők az elit mezőnyben a 4. és 5. helyen egyszerre gurultak át a célvonalon. A történethez hozzátartozik, hogy még Istvánt rossz gumiválasztás hátráltatta, addig Leventét egy technikai malőr késztette egy perces megállásra, mert a kormányt rögzítő csavarok fellazultak, így a bringa irányíthatatlanná vált. Ez a kényszermegállás valószínűleg Levente dobogós helyezésébe került a mai napon. Péter sajnos feladni kényszerült a versenyt.

Levente és Tamás az utolsó két kört együtt tették meg

Levente és Tamás az utolsó két kört együtt tették meg

Az ÓKE versenyzői  legközelebb a szinte hazai pályának számító Szilvásvárad Maratonon állnak rajthoz május 26-án.

Péter két kör után feladta versenyét

Péter két kör után feladta versenyét

Share Button

Minden vélemény számít!