A hideg, az eső és a kihűlés nehezítette az ÓKE bringásainak versenyét az elmúlt hétvégén – fotókkal

A tegnapi napon az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzői sem tétlenkedtek és 14 fővel álltak rajthoz a 2013-as Top Maraton sorozat első fordulóján a Specialized Szilvásvárad Maratonon. A futam szervezői az idei évben néhány változást eszközöltek a versenyen, így minden táv rövidült egy kicsit, de ami a legfontosabb, hogy végre mind a három 15 perces időeltéréssel rajtolt. A leghosszabb 107km-es távon nem volt érdekelt az ÓKE, de annál inkább a 33km-es rövid és a 64km-es középtávon!

Fábián Norbi a rövid távú felnőttek között a 6. helyen ért célba

Fábián Norbi a rövid távú felnőttek között a 6. helyen ért célba

A tegnapi napon sajnos felelevenedtek a 2010-es emlékek az ÓKE indulóiban, mivel akkor is hideg és eső fogadta a versenyzőket!  Az elmúlt napokban leesett nagy mennyiségű csapadék csúszóssá és veszélyessé változtatta a pályát, de ez még nem is lett volna nagy probléma, hiszen versenyzőik ültek már kerékpáron saras körülmények között, de az alacsony 5-7 fokos hőmérséklet azért nem mindennapi május utolsó hétvégéjén. Ez jól rá is nyomta a bélyegét mindenki teljesítményére és talán az ÓKE történelmében először nem állhatott fel versenyzőjük a dobogóra.

Sajnos az előbb említettek következtében több versenyzőjü is feladni kényszerült a versenyt. Leginkább a 64km-es közép távon érte el több embert a vég. Előbb Bódán Zsófi, aki egy hetes betegeskedés után is vállalta, hogy rajthoz áll, majd Peták Levente szállt ki a versenyből kihűlés miatt, őket követte Frölich Tamás aki a verseny vége előtt 20km-rel szenvedett el javíthatatlan technikai hibát, ami számára is a biztos kiesést jelentette (pedig kategóriája 5-6. helyén haladt ez idő tájt).

Kint a pályán ez megoldhatatlan technikai hiba

Kint a pályán ez megoldhatatlan technikai hiba

Szerencsére azért maradt még középtávon ÓKE-s, de a dobogóra is esélyes Kovács “Pityikusz” István egy bukás, na és persze a kihűlés miatt nem tudott úgy teljesíteni, mint ahogyan azt megszoktuk tőle, de még így is célba ért a Master1-es kategória 20. helyén!

Kovács Istvánnak a jobb oldala bánta a földdel való találkozást

Kovács Istvánnak a jobb oldala bánta a földdel való találkozást

A két Master2-es ÓKE versenyző Békei Zsolt és Tulipán Attila is nagyot küzdöttek az elemekkel és egymás után a 15. és a 16. helyen gurultak át a célvonalon. A felnőtt mezőnyben Csépányi Gábor állta szó szerint a sarat, és 4 és fél órát a pályán töltve a 31. helyen ért célba!

Az ÓKE-sek a rövid távon voltak a legközelebb a dobogóhoz, ahol az országúti versenyeken jeleskedő Fábián Norbert a felnőttek között a kiváló 6. helyezést érte el. Talán ő is odaérhetett volna a dobogóra, ha két hete nem küzdene térd problémákkal, valamint a saras körülmények se neki kedveznek. Remélhetőleg a jövő heti EthicSport Gömör Kupa időfutamon rajthoz tud állni és újra a dobogón láthatjuk. 

A többi ÓKE induló is nagyszerűen helyt állt ebben a nem mindennapi körülmények között lezajlott versenyen. Az ő eredményeik a következők lettek:

Farkas Balázs 23. (U17)

Pap Gyula 23. (Master3)

Kiss Gábor 24. (Master1)

Barna Richárd  34. (Master1)

Csonka Dávid  38. (Felnőtt)

Török Csaba  51. (Master1)

A Szilvás Maratonon kívül még két sporteseményen, pontosabban a Michelin Bringa Fesztiválon képviselte az ÓKE színeket Farkas Joci, aki a 65km-es országúti mezőnyversenyen ért el második helyezést!, valamint az I. Terepfutó Hétvége keretein belül megrendezett XVIII. Hegyi Futóversenyen állt rajthoz  Vitális István, aki a 11,4km-en a felnőttek mezőnyében 59:09-es idővel a 10. helyen ért célba!

G

Vitális István sem kímélte magát a Hegyi Futóversenye, bár a 11,4km indulói megúszták a zivatart

Vitális István sem kímélte magát a Hegyi Futóversenye, bár a 11,4km indulói megúszták a zivatart

ratulálunk mindenkinek a hétvégi teljesítményekhez!

Fotók:

bbblbbbr
Fábián Norbi
Norbi közeledik a cél felé
Csonka Dávid a sok csapadék ellenére is megszomjazott
István is tolni kényszerült az Ördög-oldalon
Pap Gyula a Master3-ok között küzdött
Török Csaba a célban
Kiss Gábor is megfáradt a végére
Barna Ricsi élete első Szilvásvárad Maratonján jól helyt állt

 

Share Button

Minden vélemény számít!