Fantasztikus eredmények

Nem hivatalos világcsúcsot ért el a VIII. Suzuki Kupán Szepessy László. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club 70 esztendős versenyzője lökésben 109 kilogrammot teljesített, ami a világ legjobb eredményének számít a korcsoport 94 kilogrammos súlycsoportjában. A fantasztikus eredményt azért nem lehet hitelesíteni, mert nem a nemzetközi szövetség által szervezett viadalon született meg. A 2013. évi ózdi verseny az ukrán sportemberek jelenlétének köszönhetően nemzetközi megmérettetéssé vált.

news/1437_0_300.jpg

Szepessy László lökésben 109 kilogrammot teljesített

A VIII. Suzuki Kupán először a legfiatalabb, a sportággal a közelmúltban megismerkedő versenyzők léptek a súlyok mögé a Városi Sportcsarnokban, majd a gyengébbik nem képviselői is megmutatták felkészültségüket. A hölgyek mezőnyében ott volt a háromszoros EB ezüstérmes Nagy Nikoletta is, aki térdműtéte után ismét edzésbe állt és hazai környezetben négy sikeres gyakorlatot mutatott be. Niki szakításban 65, lökésben 85 kilogrammot teljesített, így 150 kilogrammos összetett eredményével a Sinclair pontszámításban is az élen végzett a nők versenyében.

Nagy Nikoletta Ózdi Súlyemelő szerint:

Mivel nemrég kezdtem el ismét az edzéseket, egy szintfelmérő edzésként fogtam fel a mai versenyt. Jelenleg ez a valós formám, ez a 65, 85 kilogramm, de erre már lehet alapozni és edzéstervet készíteni. A következő állomás ugyanis a magyar bajnokság lesz számomra, ahol már olyan teljesítményt kell nyújtanom, amivel a felnőtt női mezőny Sinclair pontszámításában is vissza tudom venni az első helyet.”

A felnőtt férfiak mezőnyében több súlycsoportban is látványos és izgalmas verseny alakult ki. A 94 kilogrammosok mezőnyében induló Szepessy László szakításban csupán egy jó gyakorlatot mutatott be, a második fogásnemben azonban elérte nem titkolt célját, 109 kilogrammal nem hivatalos világcsúcsot ért el. Laci bácsi augusztusban világbajnokságon és világjátékokon méretteti meg magát, így a mostani verseny arra is válaszul szolgált számára, mit kell még fejlesztenie edzőjével az olaszországi viadalig.

Szepessy László súlyemelő Ózdi Súlyemelő véleménye:
Az erőgyakorlatokra és lazaságra lesz szükségünk az elkövetkezendő hetekben, mivel a szakításnál egy laza beülés még hiányzik a jó eredményhez.

Fekete József szerint a VIII. Suzuki Kupa a legeredményesebb verseny volt az eddig megrendezettek között. A Városi Sportcsarnokban 8 egyesület közel 80 versenyzője mérettette meg magát. A legnagyobb súlyt Mykhaylo Hal mozgatta meg. Az ukrán súlyemelő szakításban 150, lökésben 180 kilogrammot teljesített.

Fekete József Ózdi Súlyemelő és Fitness Club elnöke elmondta:
„A legfiatalabb versenyző 9 éves volt, a legidősebb 70, tehát elmondhatjuk, hogy minden korosztály képviseltette magát idén. Mi ózdiak több mint harmincan vettünk részt a versenyen, vagyis megdupláztuk tavalyi létszámunkat.”

A verseny szünetében az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club elnöke emlékplakettet adott át a klub működését segítő személyeknek. A díjazottak között a Városi Televízió „Aréna” c. sportmagazinjának készítői is ott voltak.

Szöveg és fotó: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

 

Share Button

Minden vélemény számít!