Hat érmet akasztottak az ÓKE versenyzői nyakába az elmúlt hétvégén

Nyár közepe lévén pörög a kerékpáros nagyüzem, így az elmúlt hétvégén az ÓKE tagjai három versenyen is bizonyították rátermettségüket. A szombati napon két versenyzőjük állt rajthoz az E.ON Délibáb Mountain Bike Maraton 22km-es rövid távján, majd vasárnap az XCO szakág kedvelői az Ózdtól mindössze 15km-re található Borsodnádasdon versenghettek a II. Decathlon-Ples XCO Magyar Kupán. Ezek mellett pedig az országúti kupasorozatba tartozó Turul Kupán is képviseltetve volt az ÓKE Fábián Norbert által.

Farkas Jocit ezúttal sem tudták legyőzni a Hortobágyon

Farkas Jocit ezúttal sem tudták legyőzni a Hortobágyon

Július 13-án került megrendezésre az E.ON Délibáb Mountain Bike Maraton, amelynek pályája ezúttal is a magyar pusztában, a Hortobágy szikes talján vezetett. Azt biztosra mondhatjuk,  hogy a terep nehézségét nem a nagy szintkülönbség jelentette, ami inkább egyenlő a nullával, hanem sokkal inkább a laza homokos talaj, a nagy szél, na meg a perzselő nap. A délelőtt 10 órakor rajtoló 22km-es rövid táv mezőnyében két ÓKE mezbe öltözött bringás volt megtalálható. Név szerint Farkas Joci és Linzenbold Tamás. Joci rögtön a rajt után az élre állt és a Mediteches Pásztor Károllyal ellépve a mezőnytől külön csatát folytattak az első helyezésért, amit nem igazán tudtak a 22km-es táv végéig eldönteni, így kéz a kézben haladtak át a célvonalon 1 óra 9 perces idővel.  Nem sokkal Joci mögött másik a másik ÓKE-s Linzenbold Tomi is megérkezett, aki egyre jobb edzettségi szintet ér el, na és egyre több versenytapasztalatot gyűjt, ami az eredményein is meglátszik, így ő ezúttal, a 6. helyen futott be! Joci beszámolója a versenyről ide kattintva.

Joci és a Meditech-es Pásztor Károly felváltva diktálták a tempót a Pusztában

Joci és a Meditech-es Pásztor Károly felváltva diktálták a tempót a Pusztában

Vasárnap  az év egyik legközelebbi versenye következett az ÓKE mountisai számára. A borsodnádasdi Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum által a tavalyi évben életre hívott II. Decathlon-Ples XCO Magyar Kupa versenyen hét fővel vett részt a klub. A Máté-hegyen kijelölt 3,5km-es pálya a tavalyihoz képest egy mákszemnyivel sem lett könnyebb. A viszonylag rövid körön összesen 300m! szintkülönbséget kellett leküzdeniük a benevezett indulóknak, ami azt jelentette, hogy brutálisan meredek és combos mászásokkal tudtak eljutni a versenyzők a pálya legmagasabban fekvő pontjához, hogy onnan lezúdulva egy technikás lejtőn keresztül eljussanak a rajt-cél területre vezető utolsó kaptatóhoz, majd azt kitekerve begurulhassanak a célba. Akik már voltak kint a parkban azok láthatták, hogy a szervezők nem kevés időt és energiát fordítottak a megfelelő nyomvonal kialakítására. A pálya 60-70%-át a meredek hegyoldalba kialakított szerpentines részek adják, így ennek köszönhetően válik az egész tekerhetővé. Ezt azért is említjük, mert a 2000-es évek környékén az Ózdi Kerékpáros Egyesület által rendezett farkaslyuki versenyeken találkozhattak elsőként ilyennel a hazai versenyzők, ami akkor a mostani nádasdi pályához hasonlóan rendesen be is vésődött emlékezetükbe. :)

Nem csak a meredek mászások, de a meleg is nehezítette a versenyzők dolgát

Nem csak a meredek mászások, de a meleg is nehezítette a versenyzők dolgát

ÓKE részről már a nap első 9 órai rajtjaiban érdekeltek voltunk, ahol a hobbi versenyzők mezőnyében Vasas Bettina, Csépányi Gábor, Farkas Balázs és Kiss Gábor álltak rajthoz. Az amatőr versenyzők ezúttal is egy könnyített nyom0vonalon versenyezhettek, ami azt jelentette, hogy a pálya alsó szakasza kimaradt számukra, így egy mászással kevesebbet kellett leküzdeniük, ami azért így sem volt egy leányálom. :)  A női mezőnyben Vasas Betti könnyen vette a nehézségeket és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a felnőtt nők között. A master férfiak mezőnyében Kiss Gábor harcolt nagyot a Crosskovácsi SE színeiben versenyző Gerely Gáborral, aki a cél előtt nem sokkal kapott defektjének köszönhetően kénytelen volt átadni 2. helyezését Gábor számára, így ő állhatott fel a dobogó ezüstérmét érő fokára. :) A felnőtt férfiaknál Csépányi Gábor mérettette meg magát és ért el 3. helyezést! Farkas Balázs egy bokaszalag sérülésből lábadozva a juniorok között a 4. helyen ért célba.

Vasas Betti az amatőr női futam győztese

Vasas Betti az amatőr női futam győztese

A reggeli sikerek után következett egy kis szusszanásnyi idő, majd pontosan délben Bódán Zsófi rajtolt el a másodosztályú felnőtt nők mezőnyében, akik már a teljes körön versenyeztek. Zsófi a salgótarjáni Sejben Anita mögött a 2. helyen érkezett a célba, ezzel megszerezve az ÓKE aznapi 4. érmét.

 

13:30-kor pedig az ÓKE két elit Master1-es versenyzője Frölich Tamás és Kovács István “Pityikusz” álltak ott a rajtvonalnál, hogy a többiekhez hasonlóan legalább egy dobogós helyezéssel hozzájáruljanak az ÓKE nádasdi sikereihez. A master1-es indulók számára nem kevesebb, mint négy kör volt a teljesítendő körszám! A rajt utáni első lejtőt a Kassáról érkező Hauser Tamás és Farkas Miroslav (Pro Sport Team Kosice)  mögött kezdték meg az ÓKE-sok, majd Miroslavot megelőzve a 2. és 3. helyen folytatták a versenyt. Ám a hosszú mászás végére a csömöri versenyhez hasonló szituáció alakult ki és megérkezett a negyedik helyről a Vitalitásos Ibrányi Attila, aki gyorsan át is vette a második helyet. István nyaralásból hazatérve nem érezte még valami acélosnak a lábait, így ismét kénytelen volt megelégedni a 3. helyezéssel, ami így se rossz. Tamás pedig alig egy perccel István mögött újra a 4. helyen ért célba.Tomi így látta a dolgokat: katt ide!

Kovács István a dobogó 3. fokáig küzdötte magát

Kovács István a dobogó 3. fokáig küzdötte magát

Tomi a nádasdi "mászókán" :)

Tomi a nádasdi “mászókán” :)

Szintén a vasárnapi napon került lebonyolításra az országúti kupasorozatba tartozó XXIV. Turul Kupa, amely a sorozat 9. fordulója volt ezúttal.  A Tarján-Bajna-Héreg útvonalon kijelölt 100km-es útvonal végén a mezőnynek a tatabányai Turul-hoz kellett felkapaszkodnia ahhoz, hogy mindenki átgurulhasson a célvonalon.  Az ÓKE-ből az elit1-es mezőnyben Fábián Norbert állt rajthoz. Norbi a verseny végéig tartotta magát a mezőnyben, ám az említett utolsó mászásnál “vigyázzba” álltak a lábai és kategóriája 12. helyét szerezte meg.

 

Fotók: nosza.info

 

 

 

Share Button

Minden vélemény számít!