Ózdi sikerek a 24. hosszútávú triatlon országos bajnokságon!

A hazai triatlon versenyek legpatinásabb és legkeményebb küzdelmére került sor az elmúlt hétvégén Nagyatádon. A 24. alkalommal megrendezésre kerülő eXtremeMan Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságon 3,8km úszás, 180km kerékpározás és egy maratoni futás (42km) várta a benevezett versenyzőket.

A rajt pillanatai

A rajt pillanatai

A gyékényesi tó partján felsorakozott csaknem 600! egyéni induló között két ózdi IronMan jelölt, Lezák Sándor és Vitális István is megtalálható volt, hogy életük első hosszútávú triatlon versenyét teljesítsék. A két egyéni versenyző mellett pedig a Nagy-Mengyi Péter (Fiedler SE)Frölich Tamás (ÓKE)Deme Szabolcs (Teknőc Futó Klub) összeállítású Ózdi Acélfiúk csapata is megmérettette magát a váltók versenyében.

Az ózdi csapat (a képről hiányzik Lezák Sanyi)

Az ózdi csapat (a képről hiányzik Lezák Sanyi)

Az egyéni indulók rajtjára reggel 7 óra 30 perckor került sor, ahol a verseny kezdetét jelentő ágyúszó előtt még a szokásoknak megfelelően egy papi áldást kaptak a versenyzők. A hétvégére megérkező “gyilkos” időjárásra ekkor még nem lehetett panasz, hiszen kellemes 22 fokos levegő és 26,4 fokos vízhőmérséklet fogadta a versenyzőket. Az úszás befejeztével azonban már forró “afrikai melegben” vághattak neki a 180km-es bringázásnak és 42km-es futásnak, ami ember feletti teljesítményt kívánt meg minden sportolótól. A két ózdi egyéni induló közül a 3,8km megtétele után 1:35-ös úszó idővel előbb Lezák Sanyi jött ki a vízből, majd 1:44:23-al István is követte.

István az úszást követően

István az úszást követően

Peti nagyon jó időt úszott

Peti nagyon jó időt úszott

Miközben az egyéniek legjobbjai már közel fél órája megkezdték a második számot, akkor került sor a váltók rajtjára, ahol a Fiedler SE edzője Nagy-Mengyi Péter vállalta a kemény, pofozkodásoktól és rúgásoktól sem mentes úszást. Peti nagyszerű 57:38-as időt úszva adta át a stafétát Tamásnak, akire ekkor még 180km-es kerékpározás várt az alföldi nyárban. :) Tamás teljesen kihajtva magát 5:20:15-ös kerékpáros idővel váltotta Szabolcsot, akire nem kevesebb, mint egy maratoni futás várt a forró aszfalton.

Tomi hagyja el a depót és készül a 180km-re

Tomi hagyja el a depót és készül a 180km-re

Eközben egyéni indulóink közül sajnos Sanyi a kerékpározás kb. 75. km-nél feladni kényszerült a versenyt, ám István még javában nyeregben volt és küzdött álmai megvalósításáért, aminek utolsó tusáját, a 42km-es futást 6:41:27-es kerékpározás után meg is kezdhetett. A futópályán közben már zajlottak az események, ahol Szabolcs került lépésről lépésre egyre közelebb a célhoz, hogy egy pici malőr után (később részletezzük) :) 3:12-es időt futva behozza az Ózdi Acélfiúk csapatát a 230 csapatos váltóverseny 5. helyére!

Szabolcs is nagyon odarakta magát a 3:12-es maratonnal

Szabolcs is nagyon odarakta magát a 3:12-es maratonnal

Kellett az energia utánpótlás!

Kellett az energia utánpótlás!

Néhány órával később egy hatalmas küzdelem után 4:58:06-os futó és 13:48:17-es bruttó idővel immáron IronManként István is átszakította a célszalagot, amivel a 483 célba érkezett versenyző közül a 290. helyezést érte el, ami a 35-40 éves korcsoport 62. helyét jelentette! Ezzel tudomásunk szerint Nagy-Mengyi Ferenc után ő a második aki ózdi színekben lett IronMan!

Örömteli pillanatok a célban

Örömteli pillanatok a célban

Gratulálunk nekik!

A csapat ezúttal szeretne köszönetet mondani Ózd Város Önkormányzatának a versenyhez nyújtott támogatásért, valamint a verseny folyamán végig mellettük lévő segítő személyzetnek Rolof Orsolyának és Nagy-Mengyi Ferinek, valamint azoknak akik a verseny előtt, közben telefonon, sms-ben, vagy online biztatták őket!

A váltó verseny rajtja: Ide kattintva!

Share Button

Minden vélemény számít!