Olaszországban áll a súlyok mögé Szepessy László

Pénteken utazik el Torinóba Szepessy László. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club 70 esztendős súlyemelője a világbajnoksággal egybekötött világjátékokon áll a súlyok mögé Olaszországban. Az örökifjú sportoló ma edzett utoljára a nagy esemény előtt.

news/1477_0_300.jpg

Laci bácsi a papírforma szerint 10kg tud többet vetélytársainál

Ma már szinte nyoma sincs annak a bordatörésnek, ami Szepessy László számára év elején megnehezítette a versenyzést. A 70 esztendős súlyemelő az országos bajnokságon, a törökországi Európa-bajnokságon és az ózdi Suzuki Kupán is bebizonyította, hogy miért is tartják számon a korosztály legjobbjai között.

Laci bácsi ez évi eseménynaptárában augusztus 5-e a következő dátum. Az ÓSFC kiválósága ezen a napon Olaszországban áll majd a súlyok mögé. Ráadásul Torinóban nem egy, hanem rögtön két megmérettetésre nevezett be, így a masters világbajnokság mellett a korosztályos világjátékokon is képviseli klubja és városunk színeit.

– Fontos, hogy az első gyakorlatom jól sikerüljön és ne nullával kezdjem a versenyt. Mert ha ez így történne és véletlenül kiesnék a versenyből, az életem legnagyobb szomorúsága lenne. – mondta Szepessy László, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club súlyemelője.

Szepessy László ezúttal is Fekete József irányításával készült fel a rá váró feladatokra, ám Olaszországban edzője nélkül kell megbirkóznia a súlyokkal. A Torinóba tartó busz pénteken este, Budapestről indul majd el, vagyis a megmérettetés előtt két nap pihenésre lesz lehetősége, ami Fekete József szerint sokat érhet majd a verseny szempontjából.

– Laci bácsi papíron jó 10 kilóval tud többet vetélytársainál, aki között van japán, finn és svéd súlyemelő is. A végleges mezőnyt majd csak a verseny előtt ismerjük meg. Bízunk benne, hogy nagy meglepetés nem ér majd minket és Laci bácsi meg fogja tudni nyerni a versenyt. Az pedig külön öröm lenne, ha mindezt világcsúccsal tenné meg. – nyilatkozott Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.

Szepessy László a két eseményen összesen négy érmet szerezhet, hisz amíg az egyiken a szakítást, a lökést és az összetettet is külön-külön értékelik, addig a másikon csupán utóbbiban hirdetnek majd győztest.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!