Pokoli hőségben versenyeztek az ÓKE bringásai a Bükk hegyein-völgyein keresztül

A mai napon Felsőtárkányban zajlott le a Top Maraton sorozat 3. és egyben utolsó előtti fordulója az Egeres-völgy Sportfesztivál keretein belül megrendezett  XIII. Bükk Maraton, amelyen 1136 lelkes hegyikerékpáros vállalkozott arra, hogy megküzdjön az elemekkel.

Már az 5. hétvégéjét töltötte versenyzéssel Kovács István az ÓKE bringása

Már az 5. hétvégéjét töltötte versenyzéssel Kovács István az ÓKE bringása

A távok a klasszikus maraton távok voltak, ahol  91, 58 és 37km közül választhattak az indulni szándékozó versenyzők. A Bükk emelkedőinek nehézségei mellett az időjárás ismét beleszólt jó néhány helyezés kimenetelébe. Az Ózdi Kerékpáros Egyesületből ezúttal 13-an gondolták úgy, hogy a hűvös szoba vagy vízpart helyett inkább a versenyzést választják. Közülük nyolcan a 37km-en, még négyen a középtáv 58km-én mérettették meg magukat. A legjobb felsőtárkányi eredményt a mai napon Farkas Joci szállította, aki a rövid távú Master1-es mezőnyben 1perc 46 másodperccel lemaradva a dobogó harmadik fokáról az 5. helyen ért célba. Joci egyébként a néhány hete született lánya “mellől” ugrott be a Bükk Maratonra. :D

Joci a verseny végén egy kicsit megfáradva

Joci hozta a “kötelezőt” és 5-ként ért célba a mai napon

Rövid távon szintén a Top10-ben a 9. helyen végzett Bódán Zsófi, aki már az idei évtől a felnőtt nők mezőnyében terheli a pedálokat.

Közép távon a két hete Sopronban  megrendezett Olimpiai-Cross szakág Magyar Bajnokságának master1-es harmadik helyezettje Kovács “Pityikusz” István ezúttal is dobogóesélyesként vágott neki a versenynek, de sajnos nem úgy alakult a verseny kimenetele a mai napon számára, mint ahogyan azt előzetesen várta. Elmondása szerint a rajt utáni emelkedőn, nem kezdett be nagyon, így “megúszott” egy kicsit az élmezőnytől, amit úgy gondolt, hogy a hátralévő távon ledolgoz, ám sajnos ezt az időkülönbséget már a továbbiakban nem tudta lefaragni, illetve a nyolcas alakú pálya második részében volt még egy nagyobb holtpont, ami után kicsit nehezen találta az elvesztett fonalat, így a Master1-es mezőnyben a 8. helyen végzett, ami így is nagyszerű eredmény, hiszen István már az 5. hétvégéjét tölti versenyzéssel!

Pityikusz

Pityikusznak ma nem voltak jó “lapjai”

 

A többiek is tisztesen helytálltak a nagy kánikulában és a következő eredményeket érték el:

Közép táv:

  • Csépányi Gábor 19. Felnőtt
  • Tulipán Attila 40. Master2
  • Békei Zsolt 50. Master2

Rövid táv:

  • Farkas Balázs 12. U17
  • Lórencz Péter 15. Master1
  • Pap Gyula 19. Master3
  • Kiss Gábor 27. Master1
  • Csépányi Péter 27. Master2
  • Linzenbold Tamás 34. Master1
  • Török Csaba 40. Master1

Peták Levi újra versenyben!

Szintén a mai napon, csak az előző helyszíntől “néhány” kilométerrel távolabb Peták Levente is maraton versenyen vett részt Németországban, ahol az RV “Frei Weg” sorozat 29km-es távján állt rajthoz. A versenyről annyit érdemes tudni, hogy egy regionális verseny volt, ahol megközelítőleg 250 bringás adta le 8Euro-ért! a nevezését a három táv egyikére. A szervezők egy 14,5km hosszú kört jelöltek ki, amiből a 1, 2 vagy 3 kört kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Levi a munkahelyi elfoglaltságai mellett kevesebb időt tud az edzésre szakítani, így jobbnak látta a 29km-en való indulást, ahol így is a 4. helyezést szerezte meg a felnőttek mezőnyében. Párja, Anni Konaté, aki tiszteletbeli ÓKE tag és elsőként állt rajthoz hegyikerékpáros maratonon szintén a 4. helyen végzett!

 

Az első körökben sikerült tartani az 5-6. helyet

Levi kezd belelendülni a német versenyekbe

Legközelebb augusztus 18-án a hazai rendezésű II. Ózd Kupán állnak rajthoz az ÓKE bringásai, akiket lehet jönni buzdítani a Bíben-völgybe!

Share Button

Minden vélemény számít!