Két éremmel a nyakában érkezett haza Szepessy László a masters súlyemelő világbajnokságról

Hazaérkezett a torinói masters súlyemelő világbajnokságról és világjátékokról Szepessy László. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club 70 esztendős versenyzője szakításban 75, lökésben 100 kilogrammot teljesített Olaszországban, ami két aranyérmet eredményezett számára. A plusz dicsőség a világcsúcs megdöntése ezúttal sem sikerült az örökifjú súlyemelőnek, akinek e miatt ismét van egy kis hiányérzete.

news/1513_0_300.jpg

Szakításban 75, lökésben 100kg-ot teljesített Szepessy László

Ez az a két érem, amely augusztus 5-én tovább bővítette Szepessy László már amúgy sem csekély kollekcióját. Az ÓSFC versenyzője akárcsak a törökországi Európa-bajnokságra, az olaszországi kettős megmérettetésre is autóbusszal utazott el, így a sikert csak most, a hazaérkezését követően tudta megünnepelni edzőjével és klubtársaival a városi stadion súlyemelő termében.

– A biztos dobogóért utaztam ki Torinóba és nagyon örülök neki, hogy a legfényesebb éremmel térhettem haza. Ellenfeleimet lehengereltem, esélyt sem adtam nekik, így a dobogó legtetején állva hallgathattam meg ismét a magyar himnuszt. – mondta Szepessy László

Laci bácsi év eleje óta edzésben van. Januári bordatörése már a múlté és ezt az országos bajnokságon, az EB-n és most a világjátékokkal egybekötött világbajnokságon is bebizonyította. A Torinóban elért 175 kilogrammos összteljesítmény Fekete József tanítványának idei leggyengébb eredményének számít, ám a 94 kilogrammos súlycsoportban most ez is elég volt a győzelemhez.

– Maximálisan elégedett vagyok Laci bácsi teljesítményével, hiszen világjátékokat négy évente rendeznek, a világbajnokságot pedig immár harmadszor tudta megnyerni, nem kis dicsőséget szerezve ezzel a klubnak és a városnak egyaránt. – nyilatkozott Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.

A világcsúcsot ezúttal sem sikerült megdöntenie Szepessy Lászlónak. Az örökifjú versenyzőnek erre legközelebb 2014-ben, Kazincbarcikán lesz lehetősége, mivel a vegyészváros kapta a jövő évi masters súlyemelő Európa-bajnokság rendezési jogát.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!