Célegyenesbe érkezett a III. Ózdi Triatlon szervezése

Rekordnevezés várható a III. Ózdi Triatlon versenyen, amelynek előkészületei megfelelő ütemben haladnak. A szervezőbizottság tagjai többfordulós egyeztetésen vannak túl és a versenyközpontnak számító Városi Strandfürdőben is mindennek meg van már a helye. A kerékpározás a tavaly kijelölt nyomvonalon zajlik majd, ezért vasárnap útlezárásokra kell számítaniuk az autósoknak.

news/1565_0_300.jpg

Már csak az apróbb simítások vannak hátra a vasárnapi versenyig

Már az utolsó, a technikai jellegű egyeztetések vannak csupán hátra a III. Ózdi Triatlon verseny előkészületeiből. Az előnevezések alapján elmondható, hogy a megmérettetésre minden eddiginél népesebb mezőny gyűlik majd össze vasárnap városunkban. Ebből adódóan a versenyközpont területén a tavalyihoz képest kisebb változtatásokat eszközölnek a szervezőbizottság tagjai. Ezekről egy helyszíni bejárás során egyeztettek a Városi Strandfürdő vezetőivel.

Nagy örömmel látom, hogy a tavaly kisebb problémákat okozó áramellátás jelentősen megerősödött a strand területén, és idén biztonságosabban tudnak majd működni az elektromos berendezések. A nap legfontosabb feladata az új depó helyének a szemrevételezése, ugyanis a medencének nem a bejárat, hanem a Csónakázó-tó felőli részén jelöljük ki a kerékpárok tárolására alkalmas területet. – mondta Vitális István, a szervezőbizottság tagja

A versenyt a hagyományokhoz hűen 8 korcsoportban és váltóban hirdette meg a szervezőbizottság. A gyermekeknél nem, a felnőttek mezőnyében viszont emelkedtek a versenytávok. Utóbbiakra 1 kilométer úszás, 25 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás vár vasárnap. Az első versenyszám a strandfürdő 8 sávra osztott medencéjében zajlik majd, a futásnak a Csónakázó-tó térsége ad otthont, a kerékpározás pedig a város közútjain zajlik majd.

Az első évhez képest növetlük a versenytávokat, így a kerékpározásét is. Bár az első évben még 4km volt egy kör a bringásoknak, ám azt a tavalyi évben a jobb zárhatóság végett 3,6 kilométeresre csökkentettük. Az aszfalt minősége jó minőségűnek számít, ez nem lehet befolyásoló tényező a minél jobb helyezés elérésénél. – fogalmazott Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

A III. Ózdi Triatlon verseny ismét egy igazi összefogás eredményeként jön létre, hiszen az önkormányzat mellett a három szakági sportklub, a városi intézmények és több helyi vállalkozó is részt vesz a szervezésben, illetve a lebonyolításban. A megmérettetés első futama 10 órakor kezdődik majd el, a felnőttek vasárnap kora délután rajtolnak el.

Bővebb információt ide kattintva érhet el.

 

Share Button

Minden vélemény számít!