Rekord nevezői létszám a III. Ózdi Triatlonon – képekkel, nyilatkozatokkal, ózdi eredményekkel

Az elmúlt héten számtalanszor hírt adtunk a III. Ózdi Triatlon verseny előkészületeiről, így a mai napon sem feledkezünk meg róla, és ezzel a rövid beszámolóval szeretnénk felidézni a versenyen történteket és ózdi sporttal, sportolókkal foglalkozó oldal lévén ismertetnénk a hazai eredményeket.  

A 7. korcsoport elit győztesei

A 7. korcsoport elit győztesei és a dobogó 3. fokán Kovács István valamint a 4. helyen Tulipán Attila.

Ahogyan az iskolában a szeptember elseje, úgy az ózdi sportéletben a szeptember második hétvégéje lassan már egybeforr az Ózdi Triatlon Versennyel, amit immáron harmadik alkalommal rendezett meg Ózd Város Önkormányzata, kiegészülve a Fiedler Ottó SE-vel, az Ózdi Kerékpáros Egyesülettel és a Teknőc Futó Clubbal. Ennek az együttműködésnek köszönhetően 2011. szeptember 11-én indult útjára az első Ózdi Triatlon Verseny, amelynek kezdetén, még a Városi Uszoda biztosította a verseny úszó számának feltételeit, valamint annak parkolója a versenyközpontot. Már a kezdeti indulói létszámon is látszott, hogy van jövője a rendezvénynek, így a szervezők egy évvel később már jobbnak látták egy nagyobb és tágasabb helyre átköltöztetni a versenyt, így a tavalyi évtől fogva a Városi Strandfürdő vette át a központi szerepet, amelynek ligetes területén és a 33 1/3-os medencéjében kényelmesebben elférnek a sportolók és az érdeklődők, valamint a tó körül kijelölt 1,2km-es futópálya is a város egyik legszebb környékén vezet. Az első versenyhez képest még a kerékpáros pálya is módosult egy minimálisat, így egy kör alatt 3,6km-t kellett lebringázniuk a versenyzőknek.

175 versenyző állt rajthoz a III. Ózdi Triatlonon

175 versenyző állt rajthoz a III. Ózdi Triatlonon

Vasárnap verőfényes napsütés és versenyzéshez ideális időjárás fogadta az Ózdra látogató 175 versenyzőt. A nap elején még az egészen kicsik versenghettek, valamint az általános iskola alsó és felső tagozatos korú diákjai, ahol a kilátogató nézők láthatták, hogy még a legkisebbek is óriási küzdelmeket folytattak egy egy jobb helyezésért. A legeredményesebb ózdi versenyzők a 2. korcsoportban Csépányi Máté, Csépányi Szabolcs és Matula Fanni lettek, akik a nem igazolt versenyzők között egy első és egy- egy harmadik helyezést értek el. A 3. korcsoportban a Fiedler SE kiválóságai Szaka Dorka és Taraczközi Gergő vették fel a versenyt a hazai triatlon klubok legjobbjaival és értek el kiváló harmadik helyezést az elit kategóriában.

Taraczközi Gergő úszás után már kerékpáron

Taraczközi Gergő úszás után már kerékpáron

Szintén ebben a korosztályban csak a licensz nélküliek versenyében Matula Marcell és ifj. Deme Szabolcs állhattak fel a dobogó második és harmadik fokára. A délelőtti programot a nap első eredményhirdetése zárta,  majd a bedepózást követően 13 órakor a középiskolások, a seniorok és a váltók rajtjára került sor, ahol 400m úszás, 10,8km kerékpározás és 2,6km futás várt a versenyezőkre. A középiskolások mezőnye még ugyan elbírt volna néhány versenyzőt, ám ez semmit nem von le Kiss Olívia és Peták Szabolcs érdemeiből, akik az “amatőrök” mezőnyében első és második helyre állhattak fel a dobogón. A seniorok között Repka Sándor ért el harmadik helyezést, majd a 21 csapatot felvonultató váltóban az Ózdi Tűzoltóság csapata (Nagy-Mengyi Ferenc, Fábián Norbert, Füleki Csaba) megismételve tavalyi sikerüket, toronymagasan nyerték a váltó csapatok versenyét.

Az ózdi tűzoltók ezúttal sem találtak legyőzőre, így az idén is övék lett a kupa

Az ózdi tűzoltók ezúttal sem találtak legyőzőre, így az idén is övék lett a kupa

14 órakor a nap “fénypontja” következett, ahol  1km úszás, 25km kerékpározás és 5km futás várt arra az 54 versenyzőre, akik vállalták a megmérettetést. Az ő teljesítményüket a támogatóknak köszönhetően a rendezőség komoly pénzdíjazással honorálta, így mind a nőknél és férfiaknál az abszolút verseny első hat helyezettjét szólították a dobogóhoz. Valószínűleg ennek és természetesen a verseny jó hírnevének is jelentős szerepe volt abban, hogy a magyar triatlon sport neves versenyzői is ellátogattak Ózdra. Elég ha csak a három TVK-Malis, Balogh Bence, Lehmann Bence vagy Szűcs Rajmund nevét említjük. Ózdi részről 12 versenyző vágott neki a kiírt penzumnak.

54 versenyző vállalta be a leghosszabb távot

54 versenyző vállalta be a leghosszabb távot

Női vonalon Jakab Krisztina lett a legeredményesebb kategóriájának első helyezésével, ám mögötte a szintén ózdi Molnárné Bárdos Adrienn érkezett és állhatott fel a dobogó második fokára az amatőrök versenyében. A férfiaknál a Teknőc Futó Klub versenyzője Deme Szabolcs ment nagyot és a 7. korcsoport amatőr futamában ért el második helyezést valamint a kerékpáros Kovács István (ÓKE) is, aki az elit verseny dobogójának harmadik helyére fért fel.

A két ÓKE-s, Kovács István és Frölich Tamás 5 körön át váltogatták egymást

A két ÓKE-s, Kovács István és Frölich Tamás 5 körön át váltogatták egymást

Az abszolút versenyt magabiztos előnnyel a TVK-Mali versenyzője Balogh Bence nyerte 1 óra 10 perces idővel, aki mögött a szintén tiszaújvárosi színeket képviselő Lehmann Bence ért célba, ám a dobogó harmadik fokára a DSC-SI versenyzője Hadházi Máté állhatott fel. A nők abszolút versenyében fővárosi siker született Dr. Pécsi Annamária (FTC) lévén, majd Baksza Anita (Dunakeszi) és Őry Eszter (Budapest) lett a befutási sorrend.

Nagy-Mengyi Pétert az úszópalánták gyűrűjében :)

Nagy-Mengyi Pétert mint a legnépszerűbb versenyzőt, úszópalántái kísérik a célba :)

A 6. és 7. korcsoportos ózdiak a következő eredményeket érték el:

6. korcsoport:

Frölich Tamás 9. (elit)

7. korcsoport:

Tulipán Attila 4. (elit)

Nagy-Mengyi Péter 4. (amatőr)

Korbély Csaba 9. (amatőr)

Vitális István 11. (amatőr)

Pető János 12. (amatőr)

Puchreiner Gábor 13. (amatőr)

Pázmádi József (defekt miatt feladni kényszerült a versenyt)

Teljes eredménylista ide kattintva.

Nyilatkozatok a versenyről:

A férfi győztes Balogh Bence (TVK-Mali):

“Nagyon jól éreztem magam, nagyon meglepődtem. Most voltam itt először, de a csapattársaimtól már hallottam az elmúlt években, hogy egy jól összerakott verseny ez az ózdi és ez be is bizonyosodott. A futópályán sokan voltak, de biciklizés közben is sokan buzdítottak minket. Ráadásul nagyon jól le volt zárva az út, semmi zavaró tényező nem volt, úgyhogy le a kalappal az ózdi verseny előtt, nagyon tetszett”

“Az úszásnál egy kicsit meleg volt a víz hőfoka, a másik két szám esetében pedig egymással és a hőséggel is küzdöttünk. Ettől függetlenül egy hangulatos, és taktikus versenyen vagyunk túl. Remekül megszervezték az ózdiak ezt a napot, kiválót versenyeztünk és jót edzettünk itt az idény végéhez közeledve. A mezőny is folyamatosan erősödik, most már tényleg az ország valamennyi pontjáról eljöttek Ózdra, ezért értékesnek tartom ezt a győzelmet.”

A női győztes dr. Pécsi Annamária (FTC):

“Kicsit fájt a gyomrom délelőtt, de egyébként nagyon jó volt a verseny. Jól éreztem magam, jó volt a szervezés, abszolút elégedett vagyok. Ebben az évadban ez volt a tizennegyedik vagy tizenötödik versenyem, de itt volt a legjobb a szervezés, nagyon tetszett.” 

Vitális István a szervezőbizottság elnökeként állt rajthoz a versenyen:

“Mindkét szemem, a szervezői és a versenyzői is nevet. Szervezői szemmel azt láttam, hogy egy színvonalas és nagy létszámú mezőny állt össze mára és sportolóként is azt tudom mondani, hogy minden rendben volt. A frissítés megoldott volt, a pálya tisztasága rendben volt és az időjárás is kedvezett ahhoz, hogy egy nagyszerű élménnyel legyen mindenki gazdagabb a mai nap folyamán” 

István a cél felé (bal oldalon)

István és Lajszner Lajos (704) futnak a cél felé

“Az országban nagyon sok futó, kerékpáros és triatlon versenyen részt vettem, ahonnan mindig hasznos tapasztalatokkal térhettem haza. Ezeket ebben a rendezvényben idén is igyekeztünk hasznosítani. A segítőknek, a három ózdi sportklub tagjainak, az önkormányzatnak, a városi intézményeknek és a vállalkozói szférából mögöttünk lévő partnerek összefogása kellett ahhoz, hogy ismét sikeresek legyünk. Senki nem vetett a szememre egyetlen hiányosságot sem, és talán ez a legnagyobb elismerés. Külön szeretném megköszönni az ózdi lakosság türelmét, hiszen a kerékpáros pálya lezárása miatt ezen a napon útlezárások is voltak a városban. Sokat dolgoztunk a versennyel, de megérte és jövőre is folytatni fogjuk!”

Nyilatkozatok forrás: www.ozd.hu, www.boon.hu

Fotók a versenyről (fotók: www.ozd.hu):

bbblbbbr
0
0
0
0
0
0
0
0

 

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a támogatóknak, hogy az idén is hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához.

Ózd Város Önkormányzata

– Város és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény

– Ózd Invest

– Ózdi Távhő 

Edarno Kft.

Domaép Kft.

Piramis Kft.

– Vitkó Security 

Lonax Reklámstudió 

– Tesco

– InterSpar

– Precisions 

Tea Vital

Energiabufe.hu 

Ózd Sportja

Andrea serleg 

Ózdi Művelődési Intézmények

Ózdi Sportszervező Iroda

Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft.

Fiedler Ottó SE

Ózdi Kerékpáros Egyesület

Teknőc Futó Club 

 

 

 

 

 

Share Button

2 thoughts on “Rekord nevezői létszám a III. Ózdi Triatlonon – képekkel, nyilatkozatokkal, ózdi eredményekkel

  1. Nagy László

    Üdvözletem!

    Első sorban gratulálni szeretnék a remek szervezéshez. Egyetlen egy apró gond volt csak: elfogyott a sör! :)
    A dolog ami miatt billentyűzetet ragadtam csupán csak annyi, hogy a versenyről készült képeket hol lehetne megnézni? Láttam hogy van az ozd.hu oldalon néhány darab, de szeretném megnézni hogy esetlegesen rólam (mert egoista vagyok 😛 ) készült-e. Egy minden bizonnyal, méghozzá a ffi elit dobogó 6.lépcsőfokán.
    Válaszukat előre is köszönöm.
    Üdvözlettel:
    Nagy László

    Hajrá, jövőre ugyanott :)

    • Rendezőség

      Kedves László!

      Örülünk, hogy jól érezte magát a verseny! Ígérjük, hogy jövőre jobban felszerelkezünk sörrel. :) Dolgozunk az ügyön, hogy minél több fotó felkerüljön erre az oldalra, így egy két napon belül remélhetőleg már itt nézegetheti őket, amin biztosan Ön is rajta lesz! :)

      Üdv,

      Rendezőség

Minden vélemény számít!