Hegyek után síkon is eredményesek az ózdi futók

Az elmúlt heti MAHFUSZ kupasorozatba tartozó piliscsabai hegyifutó verseny után a mai napon jóval síkabb vidékre, Tiszakeszire utazott a Teknőc Futó Clubos Nagy Róbert és az Ózdi Kerékpáros Egyesület színeiben rajthoz álló Vitális István, kiegészülve a legközelebbi beszámolóban talán már Teknőcösként bemutatható Dobos Mátéval.

Hegy vagy síkság, úgy látszik Robinak mindegy

Hegy vagy síkság, úgy látszik Robinak mindegy

A három ózdi futó ezúttal a MAHFUSZ hegyifutó sorozat 5., esztergomi fordulója helyett választotta a jóval közelebb fekvő III. Keszi Maratont, amelyen a benevezett versenyzők négy futószám, az 5, 10, 21,5 és a 42,2km-es távok közül választhattak felkészültségüknek megfelelően.

Robi és István a célban

Robi és István a célban

Mivel az elmúlt hétvégén a kemény hegymeneteket is tartalmazó, 28km-es versenyen állt rajthoz Robi és István is, aminek “hatása” még nem múlt el nyomtalanul, így a maratoni táv helyett jobb választásnak bizonyult a 21,5km teljesítése a tiszaparti község nagy szintkülönbséget ezúttal nem tartalmazó pályáján. A félmaraton melletti voks oly annyira jónak bizonyult, hogy 1:28-as idővel Nagy Robi egészen a dobogó második fokáig futott, ám a pódium harmadik fokáról csak 1-2 perccel lemaradva István is megérkezett a 4. helyen (1:38)! A József Attila Gimnázium tanulója Dobos Máté, egyenlőre még az 5km-es távot választotta, amin az abszolút 3. helyezést érte el!

A dobogó harmadik fokára az 5km-es táv abszolút versenyében Dobos Máté állhatott fel

A dobogó harmadik fokára az 5km-es táv abszolút versenyében Dobos Máté állhatott fel

A rendezvény krónikájához tartozik még és annak rangját hangsúlyozza, hogy nem más a verseny fővédnöke, mint hazánk egyik legeredményesebb ultrafutója és a hatszoros Bécs-Budapest győztes Bogár János, aki ő maga is rajthoz állt Tiszakeszin és a maratoni versenyben a 2. helyezést érte el.

István mellet a III. Ózdi Triatlon verseny 7. korcsoportjának győztese a TVK-Malis SZűcs Rajmund

István mellet a III. Ózdi Triatlon verseny 7. korcsoportjának győztese a TVK-Malis SZűcs Rajmund, aki megnyerte a III. Keszi Maraton

Share Button

Minden vélemény számít!