Két ózdi sportvezető is elismerésben részesület a Bozsik Intézményi Program tanévnyitó ünnepségén

Országos elismerésben részesült két ózdi sportvezető. Vanczák Attila és ifj. Albert Csaba a labdarúgásért tett áldozatos munkáját emlékplakettel jutalmazták a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői. A díjazottak a Bozsik Intézményi Program tanévnyitó ünnepségén, Telkiben a korábbi válogatott labdarúgótól, Nyilasi Tibortól vehették át az elismerést.

news/1654_0_300.jpg

Vanczák Attila (balra) és Ifj. Albet Csaba, Nyilasi Tibortól vehették át az emlékplakettet

A néhány éve újraindított Bozsik Program célja, hogy minden gyerek focizhasson intézményi keretek között, és hogy a mindennapos sportolás révén a labdarúgás szeretetére neveljék őket. A kezdeményezés tanévindító fesztiválját a magyar válogatott edzőközpontjában rendezték meg, több mint 600 gyerek és 100-nál is több szakember részvételével. Az esemény rangját jól mutatja, hogy az előadók között Nyilasi Tibor és Mészöly Kálmán mellett az Aranycsapat legendája Buzánszky Jenő is ott volt.

Nagyon örülök, hogy ennyi kolléga eljött, hiszen az ország minden szegletéből eljöttek erre az ünnepsége, ahol megköszöntöttük őket, és megköszöntük a munkájukat, hiszen őnélkülük ez az OTP Bozsik program nem tudna működni. És ők azok, akik társadalmi munkában végzik a feladataikat, ők a Bozsik program motorjai, úgyhogy nagyon örülök és gratuláltam nekik, és köszönöm, hogy ennyire óvják, terelgetik, figyelnek a gyerekekre. – mondta Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója.

A Bozsik Intézményi Programban tanórán kívüli labdarúgó foglalkozásokat és eseményeket szerveznek az iskolás és óvodás gyerekeknek a szakemberek. A kezdeményezésben városunk a kezdetektől részt vesz. Ennek eredményeként, idén immár második alkalommal ózdi sportvezetőket is kitüntetésben részesítettek. Vanczák Attila a program helyi koordinátora évek óta azon van, hogy a térség fiataljai számára is biztosítva legyen a lehetőség.

Odáig fejlődtünk, hogy ma már 13 intézmény van benne. 5 óvoda és 8 általános iskola. Illetve hát több is volt benne, vagy több is tartozott ide a körzetünkbe, a putnoki körzetből is négy iskola ide tartozott, de ők már különváltak. Egyszerűen kinőtte magát ez a körzet. És hát mondhatom, mint ahogy a mai ünnepségen is kiemelték, igazából az ország egyik legnagyobb körzetévé vált ez az ózdi. – nyilatkozott Vanczák Attila.

Ifj. Albert Csaba a Bolyky Tamás Általános Iskolában felelős a programért. A fiatal testnevelő nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ebben az évben ő az egyik, aki megkapta a szövetség emlékplakettjét. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a munka ezzel korántsem ér véget, épp ellenkezőleg, ez az elismerés újabb tettekre ösztönzi őt.

Nagyon megtisztelő és felemelő érzés, tulajdonképpen az újkori magyar labdarúgás fellegvárában átvenni egy ilyen elismerést. – fogalmazott  Ifj Albert Csaba.
A két ózdi díjazott a jövőt illetően is határozott elképzelésekkel rendelkezik. Reményeik szerint az elkövetkező években még több óvodás és iskoláskorú fiatalt sikerül bevonniuk a foglalkozásokba. A Telkiben történtekről jövő heti sportmagazinunkban részletesen is foglalkozunk.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!