Diáksport Napja

Ózdi iskolák is aktív szereplői voltak a Magyar Diáksport Napja elnevezésű programnak. A rendezvény elsődleges célja, hogy ezen a napon az iskolák összes diákja és pedagógusa legalább 120 percet aktív testmozgással töltsön. Az oktatási intézmények saját maguk állíthatták össze sport napjukat, a központi felhívás azonban egy programelemet kötelezővé tett mindenki számára.

news/1661_0_300.jpg

Minimum 120 perc mozgás

A Magyar Diáksport Szövetség idén immár tizedik alkalommal hirdette meg tanévkezdő szabadidősportos országos esemény-sorozatát, a Magyar Diáksport Napját. A kezdeményezésnek 2013-ban is több ózdi iskola lett részese. Az Újváros Téri oktatási intézményben az első két tanítási óra megtartása után egy alapos átmozgató gimnasztikával kezdődött el a sportnap.

A közös reggeli tornát követően a diákok elsétáltak a nekik kijelölt helyszínekre és mozogtak tovább. A legkisebbek sorversenyeket játszottak, a lányok kidobóztak, a fiúk pedig futball házibajnokságot rendeztek.

Fontos dolognak tartjuk az egészséges életre való nevelést és ezen belül az aktív testmozgást, ezért akárcsak tavaly, idén is szívesen kapcsolódtunk be ebbe a programba. Bízunk benne, hogy nemcsak tanulóink, hanem pedagógusaink is jót mozognak a 120 perc alatt. – mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Sajóvárkonyon a labdajátékok játszották a főszerepet. A peremkerületi iskolában azonban nem csupán házibajnokságot rendeztek, itt komoly ellenfele is akadt a tanulóknak. A mérkőzéseken a várkonyiak a farkaslyuki általános iskola csapataival mérhették össze felkészültségüket.

Mi eddig minden évben nyújtottunk be pályázatot erre a programra, és idén is örömmel láttam a Magyar Diáksport Szövetség részéről közzétett felhívást. Mi a fiúknak három korcsoportra bontott labdarúgó tornát szerveztünk, de a lányok is rúghatják a bőrt a nap folyamán. Ezen felül röplabda és tollaslabda mérkőzésekkel is készültünk. – nyilatkozott Halmai Csaba, testnevelő.

A Magyar Diáksport Szövetség vezetői egyetlen közös programot kértek az iskoláktól: azt, minden résztvevő teljesítse a Diáksport Napi Futótávot, ami ebben az esztendőben 2013 méter volt. Az MDSZ a megvalósított programok alapján – különböző kategóriákban, aktivitás alapján – sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazza majd az iskolákat.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!