Kiélezett mérkőzésen dőlt el a bajnoki pontok sorsa – Lóci DSE-Füzesabonyi SC

Közel állt a bravúrhoz, rutintalansága miatt mégis vereséget szenvedett a Lóci DSE együttese az NBII-es női kézilabda bajnokság negyedik fordulójában. A Barta Zsolt-Ivády Csaba edzőpáros által irányított fiatal csapat többször is vezetett a Füzesabony elleni találkozón, a tavalyi bajnokcsapat azonban a hajrában a maga javára tudta fordítani a mérkőzés állását.

news/1668_0_300.jpg

Hajszálon múlott a győzelem

A Füzesabony az elmúlt szezonban úgy lett bajnok az NBII Észak-Keleti csoportjában, hogy 20 lejátszott mérkőzéséből 19-et megnyert, és idén is a pontvadászat egyik favoritjának számít. A Lóci DSE elleni találkozót a Heves megyeiek a „kötelező győzelem” kategóriába sorolták a bajnokság megkezdése előtt, és talál ez a túlzott magabiztosság bosszulta meg magát. A fiatal ózdi csapat egyenrangú ellenfele tudott lenni Atkári Lajos csapatának. Az első és a második félidőben is kiegyenlített játék folyt a pályán, a két bajnoki pont sorsa az utolsó másodpercekben dőlt el. 26-26-os állásnál a tavaly még Ózdon kézilabdázó Puskár Kitti vette be Kulcsár Gréta hálóját, így segítve győzelemhez jelenlegi együttesét.

A papírforma azt mutatta, hogy ma itt nekünk könnyedén kellett volna nyernünk, ezért nagyon meg vagyok lepődve, hogy csak egy góllal sikerült felülmúlnunk a hazaiakat. Bár a győzelmeket nem szokás megmagyarázni, ez a mai siker azonban magyarázatra szorul majd a lányok részéről. – mondta Atkári Lajos, a Fenstherm-Füzesabonyi SC edzője.

A Lóci DSE játékosai közül ismét Jakab Zsófia volt a legeredményesebb. Az átlövő 13 góljával az egész mezőny legjobbja tudott lenni. A csapat második kulcsjátékosát Tóth Ágnest szinte végig kivették a játékból a vendégek, ami nagyban befolyásolta az együttes támadójátékát.

Gratulálni kell a gyerekeknek, mert óriásit küzdöttek ezen a mérkőzésen. Egy nagyon fiatal csapat a miénk, és egy ilyen nagyon fiatal csapatnál sajnos benne van, hogy a végjátékban benne van még a rutintalanság. Tanultunk belőle és bízom benne, hogy a folytatásban eredményesebbek is tudunk majd lenni. – nyilatkozott Ivády Csaba, a Lóci DSE edzője.

A Lóci DSE együttese egy győzelmet és immár három vereséget tudhat magáénak a 2013/2014-es bajnoki szezonban. Vass Virágékra a következő fordulóban is emberpróbáló feladat vár majd, október 19-én ugyanis a dobogóért harcban álló Hajdúböszörmény otthonában lép pályára a csapat.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu