Egyre népszerűbb a lépcsőfutó verseny – képgalériával

Soha nem látott népes mezőnnyel rendezték meg a Március 15. úton a IV. Ózdi Lépcsőfutó versenyt, amelynek városunk polgármestere, Fürjes Pál is aktív résztvevője volt. A vasárnap délelőtti sportesemény az elmúlt években önálló viadal volt, idén azonban az ötállomásos Kondi Napok programsorozat részét képezi.

Fürjes Pál polgármester is a résztvevők között volt

Szép őszi időben és baráti hangulatban készülődtek a verseny rajtjára a Március 15. úti lépcsősor aljánál összegyűltek. A szervezők rövid eligazítását követően először a legfiatalabbak, az óvodások futották le a számukra előírt távot, majd az általános iskolás lányok és fiúk következtek.

A középiskolások mezőnyében ezúttal csupán egy fiatal hölgy mérettette meg magát, így itt nem volt kérdéses a győztes kiléte. A felnőttek illetve a szeniorok versenye idén is nagy küzdelmet hozott. A gyengébbik nem képviselői között Ronyecz Ákosné idén sem talált legyőzőre, és immár negyedszer lett a legjobb lépcsőfutó.

Ronyecz Ákosné szerint:
„Minden évben egy jó vasárnapi programként tekintek erre a versenyre. Idén leginkább az töltött el örömmel, hogy nagyon sokan rajthoz álltak, a legkisebbektől a legnagyobbakig, vagyis egyre többen érzik magukénak ezt a versenyt.”

A férfiak mezőnyében négy év alatt immár a harmadik győztest avatták a szervezők. A 19 éves fiatalember, Tompa Rajmund 33 másodperces teljesítménye új pályacsúcsot jelent a hosszabbik távon.

Tompa Rajmund véleménye:
„Jól éreztem magam a versenyen. A sulinak köszönhetően sokat futottam az utóbbi időben, ami jó felkészülésnek számított. Nem vagyok azonban elégedett a teljesítményemmel, szerintem tudnék még ettől is jobb időt futni.”

A szenior hölgyeknél Jakab Krisztina volt a leggyorsabb, a férfiak versengését Vanczák Attila nyerte meg. A délelőtt folyamán Ózd város polgármestere is felfutott a 200 lépcsőfokon és az Ózdi Városi Televízió három munkatársa, Szabó Zsóka, Tóth Alexandra és Bakk Tamás is sikeresen teljesítette a távot.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu 

A IV. Ózdi Lépcsőfutó verseny végeredménye:

Óvodások:
1 Pápai Dániel
1 Ronyecz Sára
1 Rási Bálint

2003 és utána születettek:
1 Deme Bence
2 Albert Ákos

1 Vámos Mira
2 Rási Bíborka
3 Elek Bernadett

1999 és 2002 között születettek:
1 Matula Fanni
2 Dzsacsovszki Szabina
3 Rási Boglárka

1 Deme Szabolcs
2 Matula Marcell
3 Tompa Patrik

Középiskolások:
1 Gaga Cintia

Felnőttek:
1 Ronyecz Ákosné
2 Ihász Veronika
3 Nagy Nikolett

1 Tompa Rajmund
2 Sass Tamás
3 Fürjes Ádám

Szeniorok:
1 Jakab Krisztina
2 Fürjesné Léhi Eszter
3 Szabó Zsóka

1 Vanczák Attila
2 Bakk Tamás
3 Pető János

Share Button