Sikeres szezont zártak az ózdi futók – Ihász Veronika és Deme Szabolcs is megjavította eddigi legjobb maraton idejét

A mai napon a borsodi megyeszékhelyen, Miskolcon került megrendezésre a szezonzáró futóversenyeként is emlegetett Barátság Maraton. A rajt helyszínnek ezúttal nem az eddig megszokott Miskolci Egyetem adott otthont, hanem a város közepén található Városi Szabadidőközpont (Generali Aréna) elől rajtolhatott el a mezőny, köztük az ózdi Teknőc Futó Club tíz tagjával és az ÓKE egyetlen multi sportolójával.

Veronika és Szabolcs ma egyaránt nagyot futottak

Veronika és Szabolcs ma egyaránt nagyot futottak

Az új helyszínnek köszönhetően változott a verseny útvonala, így új pályán búcsúztathatták az idei futószezont a résztvevők. A négy egyéni szám (42,195km, 21,095km, 10,4 és 5,2km) mellett a 21,095km-es távra csapatban is leadhatták nevezésüket az indulók.

A nap első rajtjára 10:30-kor került sor, ahol a leghosszabb távot választók vághattak neki a 42,195km-nek. Ebben a rajtban két Teknőcös, Ihász Veronika és Deme Szabolcs vállalkozott a nem mindennapi megmérettetésre, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy most végre megdöntik eddigi legjobb időeredményüket. Az október eleji Budapest Spar Maratonon mindkét futó megpróbálta már a javítást, de az akkor meghiúsult, ám a mai versenyen mindkettőjüknek sikerült az egyéni rekord megdöntése! Deme Szabolcsnak sikerült áttörnie a 3 órás! időhatárt és 2:58:26-al pályafutása eddigi legjobbját futotta, amivel a nagyszerű 4. helyen ért célba! Veronika szintén nagyot futott és 3:41:18-al közel 2 perccel megjavította eddigi legjobbját, így biztos helye volt a dobogó 3. fokán!

Veronika a dobogó 3. fokán

Veronika a dobogó 3. fokán

Egy órával később már a kismaraton és a félmaraton résztvevői is nekivághattak a versenynek. A félmaratonon három Teknőcös, Nagy Róbert, Ronyecz Ákosné, Ronyecz Ákos, valamint az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagja Vitális István rótta a 4db, egyenként 5,27km-es városi kört. Az igen erős és nagy létszámot felvonultató mezőnyben 1:22:25-ös idővel Robi futotta a legjobb ózdi időt, így ő Top10-es 9. helyezést ért el. Őt követte 1:37:35-tel Vitális István a 36. helyen, majd Ronyecz Ákos a 40. helyen 1:40:33-al. Ronyecz Ákosné is nagyszerűen helyt állt és 2:09:20-al a 42. helyen zárta a versenyt.

Robi és István a célba

Robi és István a célba

A kismaratonon Fábián NorbertDobos Máté, Hamkó László, Horváth Gáborné és Szűcs Margit képviselték a Teknőcös színeket. Norbi a kerékpársport mellett tett egy kis kitérőt és vállalta a 10,5km lefutását, amit 41:07-es idővel sikerült abszolválnia és ezzel az idővel a 8. helyen futott át a célvonalon. Néhány perccel később Máté érkezett a 18. helyen, akinek ideje a mai napon 45:50 lett. A Tekőc futók rangidőse Hamkó László korosztály hiányában kénytelen volt megmérettetni magát a legifjabbakkal, ám nem vallott szégyent és 1:01:17-es idővel a 60. helyen ért célba. A női mezőnyben Horvát Gáborné és Szűcs Margit álltak rajthoz és értek el 18. (1:01:07) valamint 24. (1:03:43) helyezést.

Az ózdi különítmény

Az ózdi különítmény

A legrövidebb távon a 15-18 év közötti korosztályban Peták Szabolcs lévén született ózdi siker, aki a dobogó 3. fokára állhatott fel, ezúttal még egyesületen kívüli versenyzőként.

Peták Szabolcs mint egyesületen kívüliként vett részt a verseny és ért el 3. helyezést

Peták Szabolcs mint egyesületen kívüliként vett részt a verseny és ért el 3. helyezést

A 3. helyért járó kupával

A 3. helyért járó kupával

Szabolcs legalább úgy örült a 4. helynek és az időeredményének, mintha ő nyerte volna a versenyt :)

Szabolcs legalább úgy örült a 4. helynek és az időeredményének, mintha ő nyerte volna a versenyt :)

 

 

Share Button