Győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől az Ózdi KC

Négygólos győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől az Ózdi KC férfi kézilabda-csapata. Az NB I/B-s bajnokság 12. fordulójában Szakál György együttese, vesztett állásból fordítva folytatta remek őszi menetelését. A piros-kékek a keleti csoportban eddig már 17 pontot gyűjtöttek, az utolsó idei találkozón pedig a dobogó harmadik foka is elérhető lehet.

Nehéz, nagyon nehéz meccs volt, mert jó negyven percen keresztül az történt a pályán, amit a vendégek szerettek volna. A Hajdúnánás nagyszerűen felkészült az Ózdi KC-ból, szervezetten védekeztek, a támadásaikat pedig pontosan fejezték be. A találkozó első felében egyáltalán nem volt hatékony a mieink védőmunkája, és a korábban tapasztalt jó kapusteljesítmény is elmaradt. Bíró Ádám és Oláh Tamás lövései rendre utat találtak az ózdi hálóba, a másik oldalon viszont a helyzetek kimaradtak. Nyikes többször is eltalálta a kapufát, Felföldi büntetőket is hárított, ezért Bartáék folyamatosan üldözték az ellenfelet. A szünetben három góllal jobban álltak a hajdúságiak, de érezhető volt, hogy javuló játék esetén ezt a különbséget a folytatásban le lehet dolgozni. Szakál György forgatta a csapatát, mert nem volt meg az igazán hatékony támadó és védősor. A negyvenedik perc tájékán gyülekeztek a viharfelhők, hiszen néggyel, (18-22) lépett meg a Nánás. Ekkor azonban minden jó irányba fordult. Kocsis Csaba vezetésével az Ózdi KC védekezése összeállt, a kapuban György Gábor a kötelezők mellett néhány bravúrt is bemutatott, ez pedig erőt és lendületet adott a támadásokra is. Szerencsére a jobb szélen Kovács Péternek nagyon ment, és Barta valamint Harkó is bevette az ellenél kapuját. A zsinórban megszerzett hat gól átlendítette a srácokat a holtponton. A meccs azonban még ekkor sem volt megnyerve, mert a Hajdúnánás igyekezett kapaszkodni. 24-23-nál, majd 25-24-nél még idegeskedtek az ózdi drukkerek, ám az utolsó percekben már egy kicsit nyugodtabban hátra lehetett dőlni. A végén Panyi Lóránd betörésből elért gólja döntötte el a két pont sorsát, a négygólos hazai győzelmet pedig Kovács Péter duplája állította be.

Az Ózdi KC a vártnál talán valamivel nehezebben gyűjtötte be a két pontot, de végül a csapat vastaps kíséretében vonulhatott az öltözőbe. Bartáék zsinórban hetedik mérkőzésüket vívták meg veretlenül, szombaton a Ferencváros otthonában pedig a téli dobogós pozíció megszerzéséért lépnek pályára. Erre talán csak a legtitkosabb álmainkban gondoltunk.

bbblbbbr
 

Jegyzőkönyv

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 12. forduló

Ózdi KC – Hajdúnánás-Robzol 2000 KSE           28-24 (13-16)

Ózd, 600 néző. V.: dr. Kozák, Wenzel.

Ózdi KC: Losonczi – Kocsis R. (3), Panyi L. (1), KOCSIS CS. (1), Nyikes Cs. (3), Scitovszky T. (2), Barta D. (7). Csere: Tóth K. (k), GYÖRGY (k), Papp G. (3), Lázár S. (-), Harkó K. (2), KOVÁCS P. (6), Ponyi Z. (-), Koscsó Á. (-). Edző: Szakál György. Hajdúnánás-Robzol 2000 KSE: FELFÖLDI – Fülöp (3), OLÁH T. (7), Bíró Á. (4), Hornyák Z. (1), Csonka P. (3), Tóth N. (4). Csere: Oláh B. (-), Póser R. (2). Vezetőedző: Hadas Sándor.

Szakál György: – Nagyszerűen felkészült belőlünk a Hajdúnánás, ezért negyven percig csak kerestük önmagunkat. Ezután viszont fokozatosan felőröltük az ellenfelet, és megérdemelten szereztünk újabb két értékes pontot. Ezzel a sikerrel szeretnénk valamennyi szurkolónknak és partnerünknek békés karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánni.

Hadas Sándor: – Negyven percig remekül felépítettük a mérkőzést, az ózdi sorokban zavart okoztunk. 19-22-nél azonban valami eltört, az utolsó 18 percben csak két gólt tudtunk lőni. Ez döntött, gratulálok a hazaiaknak. Nagyon csalódott vagyok, mert ültek a mozgásaink, ragyogóan védekeztünk és sok kontragólt szereztünk, de mégis vesztesen hagytuk el a pályát. Ilyen a sport. 

bbblbbbr

Marosréti Ervin