Non-stop foci a SZIKSZI-ben

Huszonnégy órás futballtorna indult el ma reggel 8 órakor a Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola tornatermében. A rendezvényen közel 150 diák rúgja majd a bőrt. Ilyen típusú sporteseményt először rendeztek az oktatási intézményben, és csak a gyerekek fogadtatásán múlik, hogy lesz-e folytatás belőle az elkövetkezendő években is.

A non-stop futballmérkőzést a 11/E osztályos fiúk nyitották meg. A sportesemény az iskola testnevelője, Zimmermann Tamás ötlete alapján jött létre. A cél a diákok minél nagyobb számának megmozgatása volt. Éppen ezért az eredményt nem számolják, az önfeledt játék, a közösségépítés és a sport megszerettetése az elsődleges szempont.

Délután negyed 3-ig azok a gyerekek vesznek részt a játékban, akik egyébként is testnevelés órákon vennének részt a tornateremben, majd annak a házibajnokságnak az utolsó fordulója fog zajlani, amely már több hete zajlik itt a suliban. Tulajdonképpen szakmailag ez lesz a nap csúcsa, mert itt nagyon látványos mérkőzések várhatóak. – mondta Zimmermann Tamás, a SZIKSZI testnevelője.

A fiúk mellett a lányok is rúgják a bőrt a rendhagyó futballtornán. A gyengébbik nem képviselői a tanórák után, este 7 és 10 óra között lépnek majd újra pályára.

Meglepődtünk ezen a kezdeményezésen, mert ilyen még soha nem volt az iskolában. Nem igazán készültünk rá, tegnap lett összeállítva a csapatunk. Én régebben, általános iskolás koromban sokat fociztam, a többiek annyira nem tudnak focizni nálunk. – nyilatkozott Tóth Edina, az iskola diákja.

Az éjszakai órákban 120 percenként váltják majd egymást a csapatok a pályán. Zimmermann Tamás a játékosok pihenésére is gondolt a szervezéskor, sőt a kissikátori pékség felajánlásából zsíros kenyérrel lehet majd az energiát pótolni két mérkőzés között. Az idei programba csupán a diákok lettek bevonva, de Zimmermann Tamás tervei szerint a jövőben olyan sportesemény is zajlik majd az iskola falain belül, amelynek a tanulók szülei is részesei lehetnek.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button