Márványtáblába vésték a Bolyky kiváló sportolójának Vámos Petrának a nevét

Márványtáblába vésték Vámos Petra nevét. A Bolyky Tamás Általános Iskola diákja a 2012/2013-as tanév diákolimpiai versenyein nyújtott teljesítményével érdemelte ki a magas fokú elismerést. A díjat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Diáksport Tanácsának ünnepi ülésén vehette át a hetedik osztályos diáklány.

A több évtizedes múlta visszatekintő díjátadó ünnepségnek ezúttal is a Megyeháza díszterme adott otthont, ahol a miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjainak műsora után Kovács János köszöntötte elsőként a rendezvényre meghívott vendégeket. Megyénk főjegyzője rövid beszédében kihangsúlyozta, hogy a sport egy olyan terület, amely az egész magyar társadalom szempontjából fontos. A 2012/2013. tanév diáksport munkáját és eredményeit a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke értékelte. Fazekas Miklósné szerint az elért eredményeken már megmutatkoznak a mindennapos testnevelés bevezetésének hatásai.

Nálunk az indulók létszáma, a nevezések száma a különböző sportágakban országos szinten is kiemelkedő és úgy gondolom, hogy az országos bajnokaink eredményei is azt mutatják, hogy nagyon jó munka folyik az iskolákban, nagyon sok lelkes testnevelő foglalkozik a diákokkal, tehát nem véletlen ezeknek a szép eredményeknek az elérése. – mondta Fazekas Miklósné, a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

A köszöntő és értékelő mondatokat követően először a diákolimpiai versenyeken sikeresen szereplő oktatási intézményeket jutalmazták meg a megyei szervezet vezetői. Az iskolákat 9 kategóriában értékelték, a diákolimpiai és szövetségi versenyeken elért eredményeik alapján. A nagy létszámú (500 – 799 fő) általános iskolák kategóriájában a Bolyky Tamás Általános Iskola megvédte tavalyi elsőségét.

Az öröm, a hála és a köszönet, ami most az emberben munkálkodik. Köszönet a gyereknek, a kollégáknak és nem utolsó sorban a szülőknek, hiszen mindenkitől rengeteg áldozatos munkát követelt, hogy ismét a kezünkbe vehessük a kupát és immár sorozatban másodszor érdemeljük ki ezt a nemes címet. – fogalmazott Kovács Ottó, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatója.

A „Jó tanuló, jó sportoló” kategóriában szintén egyfajta ózdi címvédés történt, hiszen a Bolyky Tamás Általános Iskola diákja, Vámos Petra tavaly is ott volt a díjazottak között. Kislabda hajításban elért országos bajnoki címének és a kézilabda diákolimpián szerzett bronzérmének, illetve az országos döntőben kapott különdíjának köszönhetően idén még nagyobb elismerésben részesült az ózdi diáklány. Ő lett a jók legjobbja, így neve – első ózdiként – felkerült a Miskolci Szabadidőközpont bejáratánál található márványtáblára.

A középiskolás kategóriában a miskolci kosárlabdázó, Sikora Emőke lett a legek legje 2013-ban. A díjátadó ünnepség záró részében öt személyt a „Diáksportért” emlékplakettel jutalmaztak meg. Ők évek óta sokat tesznek azért, hogy a versenyek zökkenőmentesen bonyolódhassanak le szerte a megyében.- A tavalyi évben sokkal nehezebb volt eljutni a legjobbak közé, mert nem a saját korosztályomban versenyeztem. Idén viszont már a velem egykorúakkal mérhettem össze tudásomat, és ennek is köszönhető, hogy sokkal jobb eredményeket tudtam elérni. – nyilatkozott Vámos Petra, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

www.ozd.hu

Fotógaléria:

Share Button