Javítani kell a kupa-elődöntős ellen

A férfi kézilabda NB I/B-ben két vereséggel kezdte meg a tavaszi idényt az Ózdi KC együttese. A piros-kékek előbb hazai pályán a Lajosmizsétől maradtak alul, múlt hét végén pedig Gödöllőn kaptak ki. Szombaton 18 órától az ózdiak hazai környezetben a jó formában lévő Balassagyarmatot fogadják.

ÓKC: Javítani a kupaelődöntős ellen

– Csak a győzelem elfogadható, mint ahogyan az előző két meccsen is szerettünk volna begyűjteni a két pontot – fogalmazott Lakatos László, az Ózdi KC vezetőedzője. – A héten a játékosokkal négyszemközt is átbeszéltük az elmúlt hetek tapasztalatit. Nagyon remélem, hogy lesz elég hitük a folytatásra és megtörik a rossz sorozatunk a Balassagyarmat ellen. A nógrádiak hasonló védekezési stílusban játszanak, mint a Gödöllő. Lábbal jók, hatosfalas kilépős védekezést alkalmaznak. Felállt fal ellen az Eger ellen rendkívül hatékonyan kézilabdáztak, ennek is köszönhették a győzelmüket. Szombaton akkor nyílik esélyünk, ha kapusteljesítményünk lesz, védekezésben pedig egy masszív, stabil lábmunkás védekező hatos falat tudunk felállítani. Emellett jóval hatékonyabb támadójátékra és szélső teljesítményre lesz szükség. A héten sok mindent gyakoroltunk, bízom benne, hogy ezeket minimális hibával sikerül átvinni a pályára. A két vereség után fokozottan is szükség van a szurkolóink támogatására, remélem, hogy szombaton sokan kijönnek a Városi Sportcsarnokban és biztatnak majd minket a jó formában lévő Balassagyarmat ellen.

A nógrádiak az elmúlt hetekben remek formában vannak: a tavaszi nyitányon pontot csentek Mezőkövesdről (28-28), ezután legyőzték a nagyon megerősített Eger (33-30), szerdán pedig az NB II-es Kalocsa testén keresztül bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Itt majd a sorsolás függvényében az MKB Veszprém, a Pick Szeged vagy a Csurgó lesz az ellenfelük.

– Szeretnénk visszaszerezni azt a két pontot, amit ősszel az Ózdi KC elvitt tőlünk – jelentette ki Kedves László, a Balassagyarmati Kábel SE vezetőedzője. – Igaz, nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen a hétközi kupamérkőzésen Varga Jánosnak kiment a bokája, Kertész Gábor pedig a derekát fájlalja. Nagyon erőltetett menetelés közben vagyunk: játszottunk a Mezőkövesddel, az Egerrel, szerdán a Kalocsával a Magyar Kupában, most pedig Ózdra utazunk, a következő ellenfelünk pedig a Balmazújváros lesz. Természetesen megpróbálunk minél sikeresebben helyt állni, morálisan nagyon sokat jelentett az MK négyes döntőjébe való jutás. Mint ahogyan az is, hogy eddig három pontot szereztünk tavasszal. Kezd összeállni a csapat, mind védekezésben, mind támadásban. Az Ózdi KC nagy vesztesége Nyeste Balázs távozása, így nem tudom, hogy a hazaiak milyen erőt képviselnek. Az eddigi tavaszi eredményeitől jobb csapatnak tartom a hétvégi ellenfelünket, ezért nehéz és szoros összecsapásra számítok Ózdon.

Szöveg: Marosréti Ervin

Forrás: www.boon.hu

Minden vélemény számít!