Dobogós helyezéssel nyitotta a 2014-es évet a Teknőc Futó Club versenyzője Nagy Róbert

Az elmúlt hét végén az ózdi Teknőc Futó Club versenyzője Nagy Róbert szlovákiai versenyzéssel nyitotta a 2014-es évet. Robi január első vasárnapján a Komáromtól mindössze 50km-re található Gútán állt rajthoz a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Vízkereszt Maraton 21,5km-es távján.

A jó rendezés híre és a kellemes, mondhatni már tavaszias idő az előző éviekhez képest is nagyobb indulói létszámot vonzott, így a félmaratonon 110, a maratoni távon pedig 60 futó vállalkozott az ünnepek utáni megmérettetésre.

A versenyen olyan nagy nevek is rajthoz álltak, mint Szőnyi Ferenc, aki a 2013-as harmincszoros IronMan Világbajnokságon 2. helyezést ért el, vagy a szlovák maratoni bajnok Magyari Imre vagy akár említhetnénk Zabari Jánost is, aki szintén többszörös Bécs-Pozsony-Budapest ultramaraton futó.

A harmincszoros IronMan  VB. 2. helyezettjével Szőnyi Ferenccel

A harmincszoros IronMan VB. 2. helyezettjével Szőnyi Ferenccel

Robi a hosszúra nyúlt és sajnos a sérülésektől sem mentes 2013-as szezon után jobbnak látta a félmaratoni távon való indulást, ami ezúttal is jó döntésnek bizonyult, mivel a 35-49 éves korosztályban rangidősként is a dobogó 3. fokára állhatott fel. A Teknőc futója nem csak korosztályában ért el kiváló eredményt, hanem az abszolút versenyben is, ahol a már említett 110 fős mezőnyben 6-ként ért célba!

A korosztály dobogósai bal oldalon Robival

A korosztály dobogósai bal oldalon Robival

Robi a versenyről:

Szívesen emlékeztem vissza a tavalyi gútai versenyre is, amikor 42 km-en indultam, és lettem abszolút 5. és korosztályos 3. helyezett. A mostani versenyen az elmúlt év vége felé összeszedett sérülések miatt, és az azok által kevesebb edzés miatt számomra nem volt reális cél a 42 km-es távon való újabb sikeres szereplés, ezért úgy gondoltam, hogy idén a 21 km-en próbálom ki magam, amely távon való versenyzés amúgy is jobban beleillik a tavaszi maratonra való felkészülési tervembe.

Novemberben versenyeztem utoljára, így érdekes volt újra a rajtvonalnál állni. Bíztam magamban, és abban, hogy az ünnepek alatti dombfutó edzések kiegyenlítették a bevitt bejglik plusz energiaraktárainak hatását. Magam felé titkon a korosztályos dobogó valamelyik foka volt a kitűzött cél a mezőnytől függően, amit végül sikerült is elérnem, aminek nagyon örülök, mert plusz motivációt jelent a további edzésekhez.

A rendezők újra egy emlékezetes versenyt hoztak össze. Már a “rajtpisztoly” is érdekes volt, mivel egy nagy harci jármű hatalmas hangú lövése adta meg az indulási jelet.

A rajtot jelző hangot biztos meghallotta mindenki

A rajtot jelző hangot biztos meghallotta mindenki

Share Button