Átlövő poszton erősített az Ózdi KC a februári rajtra

Rutinos játékossal erősítette meg keretét a téli szünetben az Ózdi KC NBI/B-s férfi kézilabda csapata. Fekete László az NBI-es Mezőkövesdtől igazol át a piros-kékekhez. Szakál György együttese ezekben a napokban a fizikális munkára helyezi a hangsúlyt, a taktikai elemek gyakorlása a jövő héten kezdődik el. A pontvadászat februári rajtja előtt a szurkolók egy hazai rendezésű tornán is buzdíthatják majd a csapatot.

Az ÓKC 2013. december 14-én, a Ferencváros otthonában játszotta a 2013/2014-es szezon első felének utolsó tétmérkőzését, vagyis a piros-kékek egy fél hónapnyi szünet után álltak ismét edzésbe. Az új esztendő első tréningje még a ráhangolódással telt el, azóta viszont rengeteg futás és erősítés szerepel az edzésprogramban. A Szakál György által előírt gyakorlatokat ezúttal is együttesen hajtják végre a felnőtt és a junior keret játékosai.

A piros-kékek ősszel rég nem látott remek teljesítménnyel örvendeztették meg a szurkolókat. Papp Gáborék a 13 mérkőzésükből nyolcat megnyertek, egyszer döntetlenre végeztek és csupán négyszer hagyták el vesztesen a pályát. Ennek köszönhetően a csapat csupán rosszabb gólkülönbsége miatt marad le jelenleg a dobogóról. A jó eredmény nagy önbizalmat kölcsönzött a játékosoknak, így a klub vezetői is abban bíznak, hogy a jó sorozat februártól tovább folytatódik majd.

Már javában zajlik a felkészülés a tavaszi rajtra

Szakál György irányításával már javában zajlik a felkészülés (Fotó: Marosréti Ervin, ozdikc.hu)

„Nem leszünk könnyű helyzetben a tavasszal, mert az öt hazai mérkőzésünk mellé nyolc idegenbeli fellépés társul majd. Ennek ellenére mindannyian bizakodóak vagyunk. Úgy vélem, ha a bajnokság végén az első öt hely valamelyikén tudnánk végezni, az bravúros teljesítmény lenne” – mondta Szakál György, az Ózdi KC edzője.

A játékoskeretben egyetlen változás történt csupán az elmúlt napokban. A tavasszal a piros-kékeket erősíti majd a Mezőkövesd korábbi átlövője Fekete László. A rutinos játékosra nem tartottak igényt a Matyóvárosban és bár több ajánlata is volt, végül az ÓKC mellett döntött. Ahogy mondta: nem érzi visszalépésnek, hogy az NBI után most az NBI/B-ben kell kézilabdáznia.

„A csapat az csapat, a labda pedig itt is, ott is ugyanolyan, a pályán kell bizonyítani. A társaságot szinte teljes egészében ismerem, többen voltak csapattársaim az elmúlt években Mezőkövesden. Bízom benne, hogy hasznos tagja tudok lenni tavasszal a csapatnak” – nyilatkozott Fekete László, az Ózdi KC átlövője.

A bajnokság második felét február 9-én, Egerben kezdi meg az Ózdi KC. A szurkolók azonban már a jövő héten buzdíthatják a csapatot, hisz a klub egy négycsapatos tornát rendez a Városi Sportcsarnokban. A január 18-i kupán az NBI/B-s Balassagyarmat, valamint az NBII-es Nyírbátor és Füzesabony képviselteti majd magát a mieink mellett.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu