Az Ózdi KC győzelmével zárult a felkészülési torna

A Füzesabony és a Nyírbátor együttesét is magabiztos fölénnyel győzte le a Városi Sportcsarnokban megrendezett felkészülési tornán az Ózdi KC. A piros-kékek színeiben jó játékkal mutatkozott be a szurkolóknak a január elején Mezőkövesdről igazolt átlövő, Fekete László. Az ÓKC edzője szerint a négycsapatos torna elérte célját, az ózdi csapat tagjai jó hangulatban várják az NBI/B-s pontvadászat tavaszi folytatását.

okc felkeszulesi torna3

Az ózdi kézilabdázók január első napjaiban kezdték meg felkészülésüket az NBI/B-s bajnokság tavaszi folytatására. Az ÓKC játékosai az elmúlt napokban többnyire erőnléti tréningeken vettek részt a Városi Sportcsarnokban, edzőmérkőzésen most léptek pályára először. A hazai rendezésű torna délelőttjén az NBII-es Füzesabony együttesét 39-26 arányban múlták felül a mieink, a délutáni döntőben pedig a Nyírbátor együttesénél (37 – 28) is jobbak voltak Harkó Krisztiánék.

– Engem az eredmény minden mérkőzésen érdekel, de természetesen ennek a felkészülési tornának a csapatépítés volt a lényege. Keressük a játékosoknak a megfelelő posztokat, úgy tűnik kezd összeállni a játékunk, de azért sokat kell még dolgoznunk a bajnokság tavaszi rajtjáig. Fekete Laci érkezésével úgy gondolom lényeges erősítést hajtottunk végre, nagyon együtt van a társaság. – mondta Szakál György, az Ózdi KC edzője.

A felkészülési tornán Szakál György valamennyi hazai kézilabdázónak igyekezett játéklehetőséget biztosítani. Érdekességnek számított, hogy a kapusok közül Tóth Koppány és György Gábor az ÓKC hálóját védte, Losonczi László viszont a Nyírbátor együttesének segített be szombaton. „Losi” így ismét annak a Váczi Sándornak az utasításait hallgathatta a mérkőzéseken, aki a közelmúltban még az Ózdi KC szakmai munkáját irányította.

okc felkeszulesi torna4

– A torna elején kifejezett kérésem volt, hogy az első mérkőzést a Balassagyarmat ellen játszhassunk, nem tudtam, hogy ennyire meggyengültek az elmúlt időszakban, de végül annak a mérkőzésnek is sok hozadéka volt. Az Ózd elleni döntő pedig már egy ráadás volt számunkra. Az, hogy két ilyen mérkőzést tudtunk játszani egy kéthetes felkészülés után, az mindenképpen a fejlődésünket szolgálta. – nyilatkozott Váczi Sándor, a VKK Nyírbátor edzője.

Az ÓKC-t a jövő hétvégén Miskolcon buzdíthatják a szurkolók. Az Avas Kupán a csoportmérkőzések során az Eger és a Nyíregyháza ellen lépnek pályára a mieink, a helyosztón pedig Balmazújváros, Törökszentmiklós, Pécs hármasból kap ellenfelet Szakál György együttese.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu