Felemás mérleggel zárta a Lóci DSE az ERIMA Gyermekbajnokság hétvégi fordulóját

Felemás mérleggel zárta az ERIMA Országos Gyermekbajnokság hétvégi fordulóját a Lóci DSE. Az ózdi lányok három mérkőzést játszottak a kiemelt csoportban. A Városi Sportcsarnokból a Győri ETO és az Angyalföldi Sportiskola csapata is győzelemmel távozhatott, az utolsó mérkőzésen, a Mátészalka ellen azonban győzni tudtak a mieink.

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta az ERIMA Országos Gyermekbajnokság Kiemelt Csoportjának hétvégi fordulóját a Lóci DSE U13-U14-es kézilabdacsapata.
A lócisok az Angyalföldi Sportiskola ellen 40-22-es vereséggel kezdtek, második mérkőzésüket a Győrrel vívták. A találkozó eleje szoros küzdelmet hozott, a folytatásban azonban a győriek magabiztos előnyt alakítottak ki. Végül 31-17-es győzelmet arattak. Igaz, ebben az idei évre felfrissített szabályrendszernek is szerepe volt. A háromszor tizenöt perces meccsek első harmada után ugyanis sorcserét kell végrehajtani. Ez azoknak a csapatoknak kedvez, amelyek két, egyforma erősségű sort tudnak összeállítani.

Az új szabályrendszer nem kedvezett a Lócinak

Az új szabályrendszer nem kedvezett a Lócinak

„Ezt a győri csapatot, amellyel most játszottunk, egy évvel ezelőtt a diákolimpián a harmadik helyért megvertük. Úgy gondolom, hogyha normális kézilabdát játszunk, amit a felnőtt, vagy válogatott szinten is játszanak, akkor nincs ez a nagy különbség. Úgy gondolom, hogy ez senkinek nem jó. Annak a csapatnak sem, aki veszít, és annak sem, aki nyer, mert nincs igazán sportértéke” – nyilatkozott Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A Lóci DSE játékosai a kedvezőtlen szabályok ellenére is kritikusan értékelték saját teljesítményüket. Ugyanakkor az ehhez hasonló mérkőzésekben is látják a fejlődés lehetőségét.

„Nagyon nehéz volt, de szerintünk ez jót tesz a csapatjátéknak is. Kipróbálhatjuk magunkat, hogy milyen formában tudjuk ezeket a csapatokat megverni” – mondta Horváth Fruzsina, a Lóci DSE játékosa.

A négycsapatos játéknapot a Mátészalkai MTK ellen zárták a Lócisok. Az első harmadban még szoros volt az összecsapás, a folytatásban azonban az ózdi lányok elléptek ellenfelüktől. A magabiztos vezetést sikerült megtartani a mérkőzés végéig, így hatgólos, 30-24-es sikernek örülhettek a mieink.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu