Díjazták a legjobbakat! “Ózd Legjobb Sportolója és Sportcsapata 2013” díjátadó ünnepség

A tegnapi nap folyamán ünnepélyes díjátadóval ért véget az év első hónapja. A Polgármesteri Hivatal nagy tanácskozó termében közel hetven meghívott vett részt az “Ózd Legjobb Sportolója 2013” díjátadó ünnepségen, ahol a legjobbakon kívül jelen voltak edzőik, felkészítő tanáraik, valamint az ózdi sportélet vezetői.

A délután 13 órakor kezdődő ceremóniát Fürjes Pál polgármester nyitotta meg, majd az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, Galanics Ferenc köszöntötte a sportolókat és foglalta össze a 2013-as és a jelenlegi ózdi sportélet helyzetét. Ezt követően került sor a tényleges díjátadásra, ahol 11 kategóriában hirdettek győztest.

Galanics Ferenc az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a vendégeket

Galanics Ferenc az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a vendégeket

A kuratóriumi döntés alapján “Ózd Legjobb Sportolója” címet a nőknél a kilencszeres Országos Bajnok Nagy Nikoletta vihette haza immáron sokadik alkalommal, ám a férfiaknál ezúttal az Ózdi KC irányítója, Barta Dániel örülhetett az elismerésnek. A legjobb utánpótlás kategóriában a Lóci DSE kiválósága Vámos Petra, valamint a Fiedler Ottó SE tehetsége Taraczközi Gergő érdemelte ki a díjat. Petra mindemellett az általános iskolások “Jó tanuló, jó sportoló” kategóriájában is elsőként végzett. A fiúknál a szintén Fiedler Ottó SE színeiben versenyző Sződi Zsolt emelhette magasba a legjobbaknak járó kupát. Mindkét sportoló a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója, akik a tanulást is legalább annyira komolyan veszik mint a sportot, hiszen mindketten kitűnő bizonyítványt vihettek haza a tavalyi évzáróról.

Vámos Petra és Taraczközi Gergő a legjobb utánpótlás korú sportolók városunkban

Vámos Petra (mellette Obbágy Csaba alpolgármester) és Taraczközi Gergő (mellette Galanics Ferenc OKSB elnök) a legjobb utánpótlás korú sportolók városunkban

Az általános iskolások mellet a középiskolások “Jó tanuló, jó sportolói” is díjazásra kerültek, így a lányoknál a Széchényi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola tornásza Bárdos Zsófia és az Ózdi FC U17-es csapatát erősítő Gyüre Márton kapta az elismerést jelentő kupát. Marci jelenleg a  József Attila Gimnázium tanulója.

A “Legjobb edző” díjat a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelő tanára, valamint az Ózdi KC és Lóci DSE utánpótlás csapatainak edzője, Bencze Tamás érdemelte ki, aki a 2012/13-as esztendőben a Bolyky III. korcsoportos fiú és lány csapatát egészen az Országos Diákolimpia Döntőjéig vezényelte, ahol az előkelő II. és III. helyezést értek el a csapatok.

Az egyéni díjazottak után “Ózd Legjobb Sportcsapata 2013” kategóriának győztesei kerültek kihirdetésre. Mindjárt kettő is, mivel a Bolyky Tamás Általános Iskola fiú kézilabda csapata és a hosszútávú triatlon országos bajnokságon 5. helyezést elérő Ózdi Acél Fiúk között megosztott győzelem született. A díjat a tavalyi évben IronMan címet szerző Vitális István adta át a csapatkapitányoknak.

A "Legjobb csapat" díját az Ózdi Acélfiúk és a Bolyky Tamás Általános Iskola III. korcsoportos kézilabda csapata vihette haza a képen Vitális István OKSB titkára, Frölich Tamás és Deme Szabolcs. A képről hiányzik Nagy-Mengyi Péter úszó

A “Legjobb csapat” díját az Ózdi Acélfiúk és a Bolyky Tamás Általános Iskola III. korcsoportos kézilabda csapata vihette haza a képen Vitális István OKSB titkára, Frölich Tamás és Deme Szabolcs. A képről hiányzik Nagy-Mengyi Péter úszó

Az egyéni versenyzők és a csapatok mellett az ózdi általános és középiskolák is versenybe szálltak a “Legsportosabb iskola” címért. A végső sorrendben nagy meglepetés nem született mivel a többi iskolának nehéz lett volna versenyre kelnie a Bolykyval vagy a SZIKSZIVEL, akik legjobbak lettek ebben a kategóriában.

A kuratóriumi különdíjban három sportoló, a 71. életévét betöltő Európa-bajnok súlyemelő Szepessy László, a hegyikerékpáros Magyar Kupa összetettjében 1., valamint a Magyar Bajnokságon 3. helyezést elérő Kovács István “Pityikusz”, illetve a hosszútávfutó Nagy Róbert részesület, aki a MAHFUSZ terepfutó kupasorozat megnyerése mellett a csehországi terepfutó masters VB-n is helyt állt a nemzetközi mezőnyben.

“Ózd Sportjáért” díjat Kovács Tibor kapta, aki több mint 50 éven keresztül a város sportéletének aktív résztvevője, szervezője, formálója, irányítója volt.

Az Ózdi Városi Televízió által felajánlott Médiadíjat az ózdi Küzdősport Gála győztese a K1-es Szolomájer László harcos kapta.

Végül, de nem utolsó sorban a honalapunk által meghirdetett Közönségdíjak is átadásra kerültek, amit a felnőtteknél az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club Európa-bajnoki ezüstérmese Nagy Nikoletta, az utánpótlás korosztályban a sportlövő Horvát Fanni, valamint a csapat kategóriában az megyei I. osztályban egy mérkőzés híján 100%-os teljesítményt nyújtó Ózdi FC utánpótlás csapata érdemelte ki.

Még több fotó az Ózdi Város Televízió facebook profilján tekinthető meg ide kattintva

 

Share Button