Éjszakai floorball

Éjszakai floorball házibajnokságnak adott otthont a József Attila Gimnázium tornaterme. A rendhagyó sporteseményen 14 csapat mérte össze tudását. Az este 7 órától hajnali 1 óráig tartó „teremjégkorong” tornát végül a TIPSZMIKSZ névre keresztelt formáció nyerte meg.

A gimnázium tornatermét két pályára osztották a rendezvényt megszervező testnevelők, akik maguk is aktív szereplői voltak az éjszakai sporteseménynek. A pedagógusok mellett 13 diákcsapat nevezett be a házibajnokságra, amelyet most először hívtak életre az oktatási intézményben. A látványos sportág a diákolimpiáknak is szerves részét képezi immár évek óta, városunkban azonban még nincsenek igazán nagy hagyományai.

Már régóta készültünk valami olyan sportesemény megszervezésére, amely nem szokványos a gimnáziumban. Másfél hónappal ezelőtt jött az ötlet, kaptunk rá engedélyt igazgató úrtól és a gyerekek is nagy örömmel fogadták ennek hírét, és örülünk neki, hogy sokan be is neveztek erre a megmérettetésre. – mondta : Munkácsi Péter, a József Attila Gimnázium testnevelője.

A gimnáziumi floorball házibajnokságon mintegy 80 diák vett részt. A 10 perces mérkőzések 3 a 3 elleni játékrendszerben zajlottak. A 14 csapatot két hetes csoportba sorsolták a kezdéskor, így előfordulhatott, hogy fiú és leány csapatok egymás ellen küzdöttek a gólokért.

A mi csapatunk szinte azonnal jelentkezett a felhívásra. Nagyon élvezzük az első perctől ezt a tornát. A taktikánk nagyon egyszerű: több gólt szeretnénk ütni, mint kapni. – nyilatkozott Peták Szabolcs, az iskola tanulója.

A végső győzelmet végül a TIPSZMIKSZ (Burkovics Balázs, Burkovics Martin, Traxler Ádám, Tóth Dániel, Berecz Tibor, Bíró Ádám) névre keresztelt formáció nyerte meg, akik a döntőben a Bem Street Ball gárdáját múlták felül. A rendhagyó gimnáziumi sportesemények sora várhatóan a tavasszal tovább folytatódik, mert a helyi testnevelők feltett szándéka, hogy minél több ehhez hasonlóból váljon hagyomány az intézményben.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button