Tóth Ágnes hétméteresből mentett pontot a Lóci DSE-nek

Az utolsó másodpercekben értékesített büntetővel mentette döntetlenre a Kölcsey-Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzését a Lóci DSE NBII-es női kézilabda csapata. Az Ivády Csaba-Barta Zsolt edzőpáros irányította együttes játékába sok pontatlanság csúszott a tavaszi hazai szezonnyitón, küzdeni akarásból azonban jelesre vizsgázott a hölgykoszorú. Az egy szerzett pontnak köszönhetően a mieink továbbra is a középmezőny tagjának vallhatják magukat.

Odatették magukat a lányok

Odatették magukat a lányok

Ősszel a Bujtosiban a sárga mezes nyírségiek 10 góllal múlták felül a Lócis lányokat, de féltávnál csupán egy hely és 2 bajnoki pont választotta el egymástól a bajnoki tabellán a két együttes. A mieinknél betegség miatt hiányzott a rutinos Bak Judit, a vendégeknél viszont ismét pályára léphetett Kelemen Gréta. Azt már a találkozó első perceiben látni lehetett, hogy nüanszokon múlhat majd egyik vagy másik csapat győzelme, hisz itt is, ott is akadozott a támadójáték. A szünetben a Nyíregyháziak voltak minimális előnyben, ám ezt a fordulás után nemhogy növelni nem tudták, hanem a játékrész felére ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Hadobás István időkéréssel próbálta meg rendezni a sorokat és a kis pihenőtől tanítványai új erőre is kaptak. A lendület azonban nem tartott ki a mérkőzés végéig és 5 másodperccel a végső dudaszó előtt Tóth Ágnes 7 méteresből újfent egalizálta az állást.

– Nekünk minden megszerzett pont győzelemmel ér fel. Nagyon küzdöttek a lányok és ennek köszönhetjük a döntetlent. Örülök, hogy vége van az iskolai farsangokkal teletűzdelt februárnak, mert az ilyen-olyan próbák miatt az edzéslátogatásunk igencsak hiányos volt az elmúlt hetekben. – mondta Ivády Csaba, a Lóci DSE edzője.

A 60 perc során mindkét szakvezető többször szót emelt a játékvezetők ténykedése ellen. A nyírségiek edzője szerint a bírák az utolsó másodpercekben döntően befolyásolták az eredmény kialakulását, bár azt elismerte: csapatának taktikusabban kellett volna kézilabdáznia a hajrában.

Öt perccel a vége előtt még két góllal vezettünk, de még fél perccel a lefújás előtt is nálunk volt az előny. Utolsó támadásunknál nagyon vártuk a bírói sípszót, de az nem érkezett meg – pedig kellett volna. Ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, hogy a mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született ma. – nyilatkozott Hadobás István, a Kölcsey DSE-Nyíregyháza edzője.

A 27-27-es döntetlen azt jelenti, hogy a vendégek továbbra is a hetedik, a Lóci DSE a nyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán. Az NBII Észak-Keleti csoportjának 13. fordulójában a mieink a kieső zónához közel álló Derecske otthonában vendégszerepelnek, a Városi Sportcsarnokban legközelebb március 8-án, a Debrecen ellen játszanak tétmérkőzést Tóth Ágnesék.

A junior mérkőzés a felnőttekéhez hasonlóan 25-25-ös döntetlennel végződött!

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu