A végletek meccsén egy góllal alulmaradt az Ózdi KC

Kritikán aluli első játékrész után, kis híján csodát tett Nyíregyházán az Ózdi KC NB I/B-s férfi kézilabda-csapata. A tavaszi idény harmadik fordulójában a piros-kékek tízgólos előnyt adtak a szabolcsiaknak, amit a fordulás után majdnem sikerült ledolgozni. Fekete László szenzációs volt, de a kihagyott hétméteresek és ziccerek miatt nem sikerült pontot szerezni a rangadón.

5-1. Így kezdődött az összecsapás, a Nyíregyháza az első percekben igyekezett nyomatékosítani, hogy hazai pályán ők számítanak a meccs esélyesének. A jobbszélső Nagy Csabát nem lehetett tartani, de Bursac és Debreceni is hamar feliratkozott a gólszerzők közé. Eközben a másik oldalon semmi nem jött össze. Támadásban erőteljesen dadogott a labda, rengeteg volt a pontatlanság és az elkapkodott lövés. 8-5-ig ugyan még sikerült tartani a lépést, ezután viszont egyértelműen a szabolcsiak percei következtek. A hazaiak egy 5-0-s sorozatot produkáltak, 13-5-nél óriási bajban volt a csapat. A bajnokság leggyengébb első félidejének a vége is rosszul alakult, így nem kevesebb, mint 10 gólos hátránnyal vonulhatott az öltözőbe a csapat. Sokan egy lefutott meccsről beszéltek a szünetben, ami a látottak alapján egyáltalán nem volt túlzás.

bbblbbbr

Zseniális Fekete

Az ózdi szurkolók egy része még a büfében volt akkor, amikor a piros-kékek Fekete vezérletével megkezdték a felzárkózást. A rémálom után egy csodálatos félidő következett. Nyíregyházi szempontból 1-6-al indult az összecsapás, majd Panyi és Barta is betalált, így szűk 20 perccel a vége előtt már csak 23-19-re vezettek a hazaiak. Fekete László zseniálisan kézilabdázott, nagy mértékben neki lehetett köszönni a felzárkózást, valamint a kapuban egyre jobb formában védő Tóth Koppánynak. Tény, hogy a védekezés is kezdett összeállni, így az utolsó negyed órában kezdett nyitottá válni az összecsapás. Sajnos néhány ziccer ekkor is kimaradt, így sokáig a hazaiak tartották három-négygólos vezetésüket. A Nyíregyháza azonban ekkor már fáradt volt, de az idő is vészesen fogyott. 31-26 után Fekete kétszer, Bárdos pedig egyszer volt eredményes, majd az ex-kövesdi átlövő egy hétméterest is értékesített. Az utolsó húsz másodpercben azonban a Nyíregyháza támadhatott, az egygólos előnyüket pedig már nem adták ki a kezükből. Maradt a 31-30. A végletek mérkőzését a szabolcsiak nyerték meg, mert a piros-kékek óriási fórt adtak az ellenfelüknek.

bbblbbbr

Jegyzőkönyv

Férfi NB I/B,

Keleti csoport, 16. forduló

Nyír-Flop-Holding-Nyíregyháza – Ózdi KC         31-30 (21-11)

Nyíregyháza, 200 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

Nyír-Flop-Holding-Nyíregyháza: GADNAI – NAGY CS. (10), Tarnavölgyi (-), Kleis (2), Debreceni (3), Bursac (2), Juhász Z. (4). Csere: Boczák (k), KAPLONYI (5), Bécsi J. (4), Szöllősi (-), Kozma (-), Braun (-), Varga L. (1), Pál T. (-), Orbán F. (-). Edző: Varga Zsolt.

Ózdi KC: György – Kocsis R. (4), Panyi L. (3), Kocsis Cs. (-), Nyikes Cs. (1), Scitovszky T. (1), Barta D. (2). Csere: TÓTH K. (k), Papp G. (1), Koscsó Á. (1), Ponyi Z. (-), FEKETE L. (15), Bárdos P. (2). Edző: Szakál György.

Varga Zsolt: – Kiválóan kezdtük a mérkőzést, kézben tartottuk az irányítást. A második játékrészben azonban álmosan kézilabdáztunk, magunkra húztuk az ellenfelet. Fekete Lacival nem bírtunk, így a végén némi szerencse is kellett ahhoz, hogy egy gólt megtartsunk az előnyünkből.

Szakál György: – Egy félidő előnyt adtunk a Nyíregyházának ezen a mérkőzésen, tízgólos előnyhöz juttattuk az ellenfelünket. A fordulás után egy motivált, elszánt csapat lépett pályára, és a játék képe alapján legalább az egyik pontra rászolgáltunk volna. A ziccerek és a kihagyott hétméteresek tudatában akár a győzelemhez is közelebb álltunk, mint az ellenfelünk. 

Marosréti Ervin