Fodor Dávid Emléktorna – képekkel

Fodor Dávid emlékére szervezett háromcsapatos futballtornát a Városi Sportcsarnokban az ÓVSE futsal szakosztálya. A fiatal, korosztályának egyik legtehetségesebb labdarúgója egy évvel ezelőtt, tragikus hirtelenséggel hunyt el. A mérkőzéseken az eredmény másodlagosnak számított, a pályára lépő játékosok egykori barátjukért rúgták a bőrt.

„Eszünkbe jutnak az együtt töltött napok, 
Fülünkben újra megcsendül a hangod, 
Szinte látjuk minden mozdulatod, 
Nem is tudhatod, hogy mennyire fáj a hiányod.”

Az ÓVSE szakosztályvezetője a mérkőzések előtt Körös Józsefné versével emlékezett meg a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal ózdi labdarúgóról. Fodor Dávid kisgyermek korától a helyi futball klub igazolt játékosa volt, szabadban és teremben is számtalanszor bizonyította remek képességeit. Barátai, egykori csapattársai, edzői ma is értetlenül állnak halála előtt.

Az eredmény ezúttal másodlagos volt

Az eredmény ezúttal másodlagos volt

Dávid a játékosunk volt. Még az NB1-ben, az U19-es csapat tagjaként számos helyen volt velünk. Megszerettük, tiszteltük őt. Éppen ezért úgy éreztük, a játékosokkal együtt, hogy így tudunk méltóképpen tisztelegni az ő emléke előtt. – mondta Kohári Tibor, az ÓVSE Futsal szakosztályvezetője.

Kohári Tibor az ÓVSE futsal szakosztályának vezetője emlékezett meg egykori játékosukról

Kohári Tibor az ÓVSE futsal szakosztályának vezetője emlékezett meg egykori játékosukról

Az emléktornán a szakosztály U17-es csapata mellett a Street Grund és a Brigád fantázianevet viselő együttesek vettek részt. Utóbbi kettő legutóbb a Farsang Kupa döntőjében találkozott egymással. Akkor egy parázs mérkőzést vívtak egymással, most viszont senkit nem érdekelt az eredmény. Ahogy a fiúk mondták: ez a torna másról szól számukra.

Soha nem felejtjük el Dávidot, a mai napig érezzük közelségét. Lelkileg nekünk is nagyon nehéz sokszor, de bízom benne, hogy ezzel a tornával méltóképpen tudunk tisztelegni az ő emléke előtt. – nyilatkozott Fáklya Tamás, a Street Grund labdarúgója.

A tornán az eredmény másodlagosnak számított. A körmérkőzések után nem hirdettek győztest. Az ÓVSE szakosztályvezetői a pályára lépő játékosoknak egy-egy emlékérmet, a gyászoló családnak egy Dávid fényképével ellátott serleget adtak át.

 

 

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button