Na-túra túra a Farkasgödörhöz

Kedves Olvasók!

Ahogy oldalunk indulásakor ígértük, nemcsak a versenysportnak biztosítunk megjelenést, hanem minden olyan eseménynek, amely aktív testmozgást igényel(tudjuk, a fizikai munkát is besorolhatjuk ide, de most az kivételt képez ez esetben) :). Így került most látóterünkbe a lentebb olvasható mókás túrabeszámoló, amelyet a Na-túra Hegyi Sport Club egyik tagjának Fehér Gábornak “Gabának”  tollából olvashattok.

Csondró-völgy szurdoka

Csondró-völgy szurdoka

A múlt hét végén két napos tavaszi túra zajlott a márciusi télben, a Na-túra HSC szervezésében. Az egyesület életében klasszikusnak számító túrán 10 elvetemült túrázó vállalkozott arra, hogy hosszabb rövidebb gyaloglás, teherhordás, és hókupacrugdosás után megpróbálja befűteni a Szentlélek közelében található Farkasgödör kulcsosházát a gyönyörűen tiszta, de meresztően hideg márciusi éjszakán.

A Farkasgödör Wellnes Hotel előtt

A Farkasgödör Wellnes Hotel előtt

A házban található két kályhának, és a Bergrillszt megszégyenítő túlélő és tűzrakó képességeknek köszönhetően ez oly jól sikerült, hogy az emeletes ágyak felső szintjén a gatyában alvás takaró nélkül is izzasztó próbatétellé vált, miközben természetesen az alsó ágyakon kellemes 18 fok volt élvezhető.

A brigád

A brigád

Az érkezést követő délután folyamán óriási szalonnázás vette kezdetét, amit csak a hagymapucolás, és egy-egy kósza korty pálinka kedvéért szakítottunk meg. Érdeklődés hiányában a forralt bor nem készült el, de az est élvezeti értékét ez nem rontotta, a hangulatot kártyacsatákkal tartottuk fönn. A jó levegő természetesen megtette hatását, így korán nyugovóra tértünk. A reggeli ébredés után újra előkerültek a szalonnadarabok, lilahagymák, majd rövid takarítás után hazatértünk. A túra alatt megcsodáltuk a tavaszi Bükk szépségeit hóvirágok nélkül, a csillogó havat, a csikorgó jeget, miközben az előző heti hóviharban kidőlt fák nehezítették utunkat.

Csondró-völgy szurdoka

Csondró-völgy szurdoka

Érdeklődőknek jó szívvel ajánljuk a Mályinkából megközelíthető Csondró-völgy szurdokát, a gyönyörű kilátást nyújtó Odvas-kőt, Buzgó-kőt, Látó követ, valamint a felüdülést nyújtó Mária forrást, a szürke-büszke bükkösöket, barlangokat, patakokat. Szállásként kalandvágyóknak Farkasgödör kulcsosházát, kényelmesebbeknek a Szentléleki Turistaparkot szaunaházzal, turistaházzal, keményeknek kempinggel (akár télen is!).

Látó kő

Látó kő

Share Button

One thought on “Na-túra túra a Farkasgödörhöz

  1. fehergaba

    Bizony aktív testmozgás! Igaz hogy részben a sötétedéstől való félelem miatt, és csak részben előre eltervezett sportedzés okán, de 6km 250-300m szinttel, 15kg-os hátizsákkal, 1ó 10p alatt -3 fokban nem rossz teljesítmény, és ezt még az érkezéskor fehérjeturmix helyett, azonnal elfogyasztott két kupica pálinka sem ronthatja el!

Minden vélemény számít!