Lóci DSE – Gyula – Női kézilabda

A Gyula elleni döntetlennel megszerezte első pontját a Lóci DSE csapata az Országos Serdülő Bajnokság felsőházi rájátszásának harmadik csoportjában. Barta Zsolt tanítványai a hatodik perctől folyamatosan előnyben kézilabdáztak, a végjátékban azonban több figyelmetlenség is becsúszott a mieink játékába, így a vendégek egy pontot el tudtak vinni a Városi Sportcsarnokból.

news/1144_0_300.jpg

A két csapat egyszer már összemérte tudását a rájátszás során. A délkelet-alföldi városban a mieink, 14 gólos vereséget szenvedtek. A Városi Sportcsarnokban megrendezett összecsapás sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. A tízedik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a játékrész második fele azonban a mieinknek sikerült jobban, így a szünetben kétgólos hazai előnynek örülhettek a szurkolók. A második félidő elején a vendégek újfent felzárkóztak, ám a Lócis lányok ekkor még nagyobb fordulatszámra tudtak kapcsolni, a hajrára kétgólos ózdi vezetéssel fordultak rá a felek. Az utolsó 5 percben sok technikai hibát is elkövetett Barta Zsolt együttese, és a figyelmetlenség megbosszulta magát. A gyulai játékosok ledolgozták hátrányukat, és 30-30-as döntetlenre mentették a találkozót.

– Örülünk a megszerzett egy pontnak, mert félcsapattal tudtunk csak eljönni Ózdra, a lányok másik fele Budapesten játszott ma az ERIMA Gyermek Bajnokság országos elődöntőjén. Ez a keret most ennyire volt képes, örülünk az egy pontnak. – mondta Majorné Horváth Izabella, a Gyulai SE edzője.

Barta Zsolt szerint a felsőházi rájátszás egyfajta jutalomjáték az ózdi lányoknak, a pontszerzés pedig a bravúr kategóriába tartozik. A Gyula elleni mérkőzésen azonban a győzelemre is komoly esélyük volt a mieinknek, a szakvezető szerint erre a siker nüanszokon múlt.

– Minden elismerés megilleti a lányokat. Jól játszottunk, ha egy kicsit bátrabbak vagyunk, és több tapasztalatunk van és a második félidő végén nem adjuk el ennyiszer a labdát, akkor meg is nyerhettük volna ezt a mérkőzést. – fogalmazott Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A Lóci DSE serdülő csapatára két találkozó vár még a bajnokság felsőházi rájátszásában. Az ózdi lányok április 12-én az Orosházát, április 19-én a Szeged együttesét fogadják a Városi Sportcsarnokban.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu



Share Button

Minden vélemény számít!