Szlovákiában, Németországban és a Tisza-tó körül versenyzetek az ÓKE bringásai

Beindult a bringás verkli! A szombati napon rögtön három helyen is rajthoz álltak az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzői. Voltak akik a határon túl próbáltak minél jobb helyezést elérni és voltak akik itthon maradtak.  A három verseny pedig nem más volt, mint a szlovákiai BBB-Vlko-Hron MTB Maraton, a németországi Waldkatzenbach Maraton és a 6. Intersport Tour de Tisza-tó országúti mezőnyverseny.

Nem volt túl szerencsés az ÓKE két versenyzője István és Tamás

Kovács István és Frölich Tamás északi szomszédunknál álltak rajthoz

 

Az eredmények kikiáltását kezdjük az utóbbival, hiszen ott született dobogós eredmény!

Négy ÓKE tag Barna Richárd, Fábián Norbert, Farkas Balázs és Gyárfás Gergely a tegnapi napon a 6. Intersport Tour de Tisza-tó országúti mezőnyversenyt választották felkészültségük megmérettetésének. A rajthoz állók előtt a feladat nem más volt, mint hogy a lehető leggyorsabban teljesítsék a tó körüli 65km-t. A rajtpisztoly eldördülése után több mint 8 percig haladtak át a résztvevők a rajt kapu alatt, ám már eközben az élen zajlottak az események. Az ÓKE-ből Fábián Norbi helyezkedett a legjobban, aki a fő mezőnnyel haladt egészen a táv feléig, ahol a rossz útminőségnek köszönhetően többed magával kb. 200m-re megúszott egy 8-10 főt számláló bolyról. Sajnos abban a brigádban, ahol maradt, nem volt olyan ember, akivel összedolgozva felugrottak volna ismét az élre, így egyedül vállalkozott erre a nem kis feladatra. Az elmúlt hetek időfutam versenyei meghozták a várt erőnlétet, így 20 perc után sikerült felzárkóznia, ami azt jelentette, hogy ez alatt az idő alatt végig 45-50km/h sebességgel közlekedett.

Norbi ezúttal a dobogó 2. fokára állhatott fel

Norbi ezúttal a dobogó 2. fokára állhatott fel

Az abszolút versenyben a Nagy Gyula, Vilmányi Tamás duó ért át a célon elsőként, majd 24 másodperccel később Norbi is megérkezett egy 7 fős bollyal, ahol a sprintben megszerezte a harmadik helyet, ezzel a felnőtt kategória 2. helyét is! Így az elmúlt hétvége után újra dobogóra állhatott.

Másik három versenyzőnk is tisztesen helyt állt, akik a következő sorrendben futottak be: Farkas Balázs kategóriájában a 9. helyen ért célba, Gyárfás Gergely a felnőttek között a 35., Barna Richárd pedig a 82. helyen zárta a versenyt.

Az ÓKE országúti versenyzői mellett, ahogyan azt már a fentiekben is említettük a hegyikerékpáros szakágban is rajthoz állt három ÓKE versenyző. Frölich Tamás és Kovács István a szlovák maraton kupába tartozó BBB-Vlko-Hron maraton középtávjának számító 42km-en versengtek északi szomszédunk legjobbjaival. A verseny a Besztercebányától 10km-re található Vlkanova településről rajtolt és a környező hegyek nem túl magas, ám annál meredekebb kaptatóin és lejtőin vezetett. Az időjárás igazi májusi 20-24 fokos hőmérséklettel és 80-90%-os páratartalommal áldotta meg a versenyzőket. A verseny előtti napon leesett jókora mennyiségű csapadék sártengerré változtatta az amúgy is agyagos nyomvonalat, ezzel is nehezítve az amúgy sem könnyű pályát.

Nem volt túl szerencsés az ÓKE két versenyzője István és Tamás

Nem volt túl szerencsés az ÓKE két versenyzője István és Tamás

A verseny rajtjánál felsorakozott a szlovák maraton szakág éllovasainak nagy része, közöttük az itthon is jól ismert Milan Barenyivel vagy épp Radovan Birossal. Frölichnek és Kovácsnak sikerült az első sorba beállnia, így az amatőrök okozta káosztól megkímélték magukat és jó pozícióban kezdték meg a versenyt, ami egészen a 2. km-ig ki is tartott, ahol Kovács “Pityikusz” István állt meg egy pit-stop-ra, mert hátsó defektet érzett, de szerencsére ez csak egy rossz érzés volt, így nyomulhatott a fő mezőny után. Tamás eközben a 4-5. helyen kezdte meg az első mászást, de idei második versenyén ez a tempó még “kicsit” soknak bizonyult, így visszacsúszott a 8. helyre. Közben István szépen szedte le az előtte haladókat és feljött egészen az 5. pozícióig, ám a technika ördöge most már tényleg utol érte és a verseny vége előtt kb.5-6km-el egy hirtelen jobbra kanyarodó meredek résznél elszakította láncát! :(

István itt már lánc nélkül próbált haladni

István itt már lánc nélkül próbált haladni

Így sajnos ez a nagyszerű helyezés elúszott és a 15. helyen ért célba. A saras körülmények Tamásnak sem kímélték a technikát, ami kétszer váltott be a küllők közé, így annak kiráncigálásával ő is értékes perceket vesztett, amivel kicsúszott a top10-ből és a 11. helyen gurult át a célvonalon.

Tamásnak is közeledik a cél

Tamásnak is közeledik a cél

Szlovákia mellett németországi tartózkodását kihasználva a Waldkatzenbach maraton hosszú távján állt rajthoz Peták Levente az ÓKE versenyzője. Az időjárási körülmények nem éppen a hegyikerékpározásnak kedveztek, mert a verseny folyamán végig áztató esőben kellett hajtaniuk a versenyzőknek, ami korcsolyapályává változtatta a talajt, így a 66km teljesítése embert próbáló feladat volt. Levente a kemény német mezőnyben a 9. helyezést érte el!

Németországba is saras körülmények fogadták a versenyzőket

Németországba is saras körülmények fogadták a versenyzőket

Share Button

Minden vélemény számít!