Hátrányban

Kétgólos hátrányba került a IV. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos elődöntőbe jutásról döntő párharc első mérkőzésén a Bolyky Tamás Általános Iskola fiú csapata. Bencze Tamás és Kerekes Péter tanítványai szinte végig hátrányban kézilabdáztak a Nyíregyháza ellen, a vendégek elsősorban jobb fizikumuknak köszönhetően győzték le a mieinket a Városi Sportcsarnokban.

news/1260_0_300.jpg

Az oda-vissza vágós találkozón a kék mezes ózdi fiatalok a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola csapatával mérik össze felkészültségüket. Mindkét együttes a második helyen végzett a küzdelemsorozat megyei döntőjében, így sportnyelven szólva a vigaszágon mérkőzhettek meg az országos elődöntőbe jutásért. A nyírségiek centiben és kilóban is többek voltak a bolykys fiúknál, akik lelkesedéssel és szép technikai megoldásokkal próbálták ezt ellensúlyozni. Mindez azonban kevésnek bizonyult, és a vendégek 20-18-as győzelemmel térhettek haza.

Bencze Tamás szerint a fizikális hátrányuk mellett a figyelmetlenség és a védekezésbeli hiányosságok okozták az ózdi fiatalok vereségét. A csapat trénere azonban úgy véli: tanítványai képesek arra, hogy a visszavágón ledolgozzák a most összeszedett kétgólos hátrányukat.

A két csapat holnap, Nyíregyházán találkozik újra egymással. A párharc győztese továbbjut az országos elődöntőbe, amelyet május 23-án, Debrecenben rendeznek majd meg négy csapat részvételével.

Szöveg és fotó: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!