Kilenc danos sensei tartott edzést a Sho-Bu-Kai Dojó-Shotokan Karate Egyesület tagjainak

Óriási megtiszteltetés érte az ózdi Sho-Bu-Kai Dojó-Shotokan Karate Egyesületet. Városunkba érkezett a shotokan karate európai főinstruktora, a japán Sadashige Kato és kísérője Milena Galabova, világbajnok. Látogatásukat egy kemény másfél órás edzéssel tették emlékezetessé a klub növendékei számára.

news/1623_0_300.jpg

Hosszas egyeztetések előzték meg a 9 danos senseit ózdi látogatását

Shihan Sadashige Kato a Nemzetközi Japán Karate Szövetség képviseletében minden évben hazánkban tölt néhány napot, hogy megtartsa a szövetség magyarországi szervezetének központi edzőtáborát. Ennek köszönhetően ismerte meg Vitkó Ferencet, a Sho-Bu-Kai Dojó egyesület vezetőjét és annak munkáját. Kato mester már több mint 15 éve jár Magyarországra, azonban ez az első olyan alkalom, amikor személyesen látogat el egy klub tehetségeihez.

A helyi instruktorok meglehetősen sikeresek, és nagyon jó munkát végeznek. Az itteni fiatalok pedig rendkívül tehetségesek és elhivatottak. A technikájuk egyre jobb és jobb. Nagy jövő áll előttük. – mondta Shihan Sadashige Kato.

Hiába a sokéves ismeretség, a találkozást hosszas előkészítés és számos szóbeli ígéret előzte meg. A 9 danos sensei kifejezte örömét, hogy itt lehet, majd elégedetten és maximális koncentráltsággal vetette bele magát a közös edzésbe. A mintegy két órás foglalkozás bemelegítését Milena Galabova, bolgár világbajnok tartotta. Az európai instruktor segítője az egész tréninget végigdolgozva odafigyelt arra, hogy mindenki pontosan, technikailag szabályosan hajtsa végre a mozdulatsorokat.

Nemcsak karate gyakorlatokat fogunk ma tartani. Pontosabban inkább azt mondanám, hogy a karate mellett más nagyon fontos elemekkel, úgy mint a stabilitással vagy épp az állóképességgel is foglalkozunk, Olyan dolgokkal, amelyek a karatéban is hasznosíthatóak. Így lesznek például mentális és fizikai képességet fejlesztő gyakorlatok is, amelyek az élet minden területén hasznosak lehetnek. – nyilatkozott Milena Galabova.

Az edzés alapvető célja az volt, hogy az ózdi karatékák megismerhessék a nemzetközileg is elismert mester hatalmas tudását, minél többet tanuljanak tőle, és hogy ezáltal népszerűsítsék a sportágat. A program szervezője Vitkó Ferenc reményét fejezte ki, hogy a klubtagok felfogják milyen megtiszteltetésben volt részük, és hogy sikerül mindenkinek nagyobb tudásra szert tennie.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!