Simán búcsúzott a Magyar Kupától az Ózdi KC

Három kulcsemberét nélkülözve is vezetett a Nyíregyháza elleni Magyar Kupa mérkőzés első játékrésze után az Ózdi KC. A folytatás azonban rémálomba illő volt, a rutinos vendégek pedig éltek a lehetőséggel és könnyedén megnyerték a meccset. A teljesen felforgatott piros-kékek ebben az összetételben abszolút nem tudták felvenni a versenyt a szabolcsiakkal, így ezen az estén véget ért a csapat idei MK-szereplése.

Véget ért a kupaszereplés

Véget ért a kupaszereplés

A sérült Papp Gábort, Nyikes Csabát és Panyi Lórándot nem is nevezte az Ózdi KC a Nyíregyháza elleni kupameccsre, Kovács Péter pedig a szabályok értelmében nem léphetett pályára a találkozón. Ezen kívül a kapus György Gábor derékbántalmai miatt csak a padon nézte végig az összecsapást. A junior korú játékosokkal feltöltött piros-kékek a nehézségek ellenére nem kezdtek rosszul. Bár a szabolcsiak Kaplonyi és Szűcs irányításával egy ideig vezetni tudtak, de hamar jött a fordítás. Barta és Ponyi is nagy kedvvel kézilabdázott az első harminc percben, de Kocsis Csaba, Harkó és a kapuban Tóth Koppány teljesítménye is dicsérhető volt. Ennek eredményeképp 14-11-re meglépett az Ózdi KC, ekkor a szabolcsiak sokszor tanácstalanul fejezték be a támadásaikat. Az utolsó néhány percben azonban ismét hiányzott a hideg fej: az ellenfelet a szünetig meg lehetett volna roppantani, ehelyett a csapat fölsegítette a padlóról. Bécsi az utolsó pillanatokban átlövésből betalált, így csak kettő volt a különbség a találkozó felénél.

bbblbbbr
ozdikc_nyh_mk28.jpg
ozdikc_nyh_mk29.jpg
ozdikc_nyh_mk30.jpg
ozdikc_nyh_mk31.jpg
0
ozdikc_nyh_mk01.jpg
ozdikc_nyh_mk02.jpg
ozdikc_nyh_mk03.jpg

A második harminc percre pedig sajnos fölösleges túl sok betűt pazarolni. A teljesen összeforgatott, fiatalokkal teletűzdelt együttes még árnyéka sem volt a szünet előtti Ózdi KC-nak. Látható volt, hogy ilyen összetételben még soha nem játszott a felnőtt csapat, ennek pedig meg lett az eredménye. A Nyíregyháza megérezte a lehetőséget, átlépett a mieinket. Ebben a szakaszban értékelhetetlen volt a piros-kékek teljesítménye. A vége ötgólos vereség és kupabúcsú. Abban pedig csak bízni tudunk, hogy vasárnapra már a sérült kulcsemberek is hadra foghatóak lesznek, és mindenki felnő majd a feladathoz. Mert ilyen hozzáállással és játékkal egyáltalán nem garantálható a Lajosmizse elleni két pont.

Jegyzőkönyv

Férfi Magyar Kupa, 2. forduló

Ózdi KC – Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza 28-33 (16-14)

Ózd, 300 néző. V.: dr. Kozák, Wenzel.

Ózdi KC: TÓTH K. – Kocsis R. (-), Harkó K. (4), Kocsis Cs. (1), Scitovszky T. (1), PONYI Z. (7), BARTA D. (11). Csere: Losonczi (k), Lázár S. (1), Koscsó Á. (3), Bárdos P. (-), Szakál D. (-), Szakál M. (-), Kleska A. (-). Edző: Szakál György. Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza:Gadnai – Nagy Cs. (5), Tarnavölgyi (-), Braun (3), SZŰCS B. (7), KAPLONYI (6), Juhász Z. (5). Csere: Boczák (k), Bécsi (2), Dobos B. (1), Erdős (-), Kozma (1), Varga L. (3), Jobbágy (-). Szakmai igazgató: Varga Zsolt.

Szakál György: – A második félidőben nyújtott gyenge támadójátékunk miatt fölénk tudott kerekedni az ellenfél, így a Nyíregyháza továbbjutása megérdemelt. Remélem, hogy a vasárnapi fontos bajnoki mérkőzésünkre a három sérült kulcsemberünkre már számítani tudok.

Varga Zsolt: – Az első félidőben nagyon nehezen vettük föl a játék ritmusát, de szerencsére a fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk. A második harminc perc alapján megérdemelten léptünk tovább. 

Marosréti Ervin