Nehéz mérkőzés vár az Ózdi KC-ra Nyíregyházán

A két bajnokesélyessel szemben elszenvedett vereség után, győzelmi tervekkel utazik az Ózdi KC együttese Nyíregyházára. Az NB I/B-s kézilabda-bajnokság 16. fordulójában a piros-kékek vasárnap 18 órától vendégszerepelnek a szabolcsi megyeszékhelyen. A két együttes őszi párharcát a mieink nyerték meg, hazai pályán három góllal (26-23), jelenleg pedig a két csapatot két pont választja el egymástól a táblázaton.

A Nyíregyháza jelenleg negyedik a Keleti csoportban (19 pont), az Ózdi KC pedig a táblázat hetedik helyét foglalja el. A két csapat mérlege hasonló, ám a mostani vendéglátó hazai körülmények között le tudta győzni a Balmazújvárost, ezért a dobogóért folytatott harcban lépéselőnybe került a többi riválissal szemben. Tavasszal a szabolcsiak előbb 37-26-ra verték a sereghajtó Gödöllőt, a múlt héten viszont 26-22-re kikaptak Törökszentmiklóson.

Nagy küzdelem vár Barta Dánielékre vasárnap

Nagy küzdelem vár Barta Dánielékre vasárnap

A két csapat mérkőzése minden esetben háromesélyesnek tekinthető, ez a kijelentés most is megállja a helyét. Mi az első két fordulóban a bajnokesélyesekkel szembeni találkozókat „letudtuk” innentől kezdve jönnek számunkra a riválisokkal szembeni összecsapások, amelyeken bárki is legyen az ellenfél, egyáltalán nem vagyunk esélytelenek – nyilatkozta a találkozó előtt Szakál György, az Ózdi KC vezetőedzője. – Természetesen ezen a hétvégén sem lehet más célunk, mint a két pont begyűjtése. A Nyíregyháza a téli átigazolási időszakban tovább erősödött, a kezdő sorában szinte nincs olyan játékos, aki korábban ne fordult volna meg az élvonalban. Kapusposzton nagyon erősek, és a pozíciójátékot is remekül játsszák. Sok múlhat azon, hogy a szélső és a beálló játékunk mennyire lesz eredményes. Bízom benne, hogy az egy héttel ezelőtt 45 percig nyújtott teljesítményünket ezúttal a meccs elejétől a végéig ki tudjuk majd nyújtani.

Marosréti Ervin