Majdnem sikerült a bravúr a Lóci DSE-s lányoknak

Az elmúlt hétvégén a tavaly még másodosztályban szereplő Hajdúböszörmény otthonában szerepelt a Lóci DSE NBII-es női kézilabda csapata. A mérkőzés első perceiben nehezen találták meg a Lócis lányok a keményen játszó hazaiak védekezésére az ellenszert, így a mérkőzés negyedik percében 2-0-ás vezetést mutatott az eredményjelző.

noi kezi

Az utolsó 5 percben dőlt el végleg a bajnoki pontok sorsa

Nem sokkal később azonban magára talált az ózdi alakulat és a kezdeti idegességet leküzdve a 8. percben már 2-3-ra sikerült megfordítani az eredményt. Sajnos ezután ismét a Böszörmény vette át az irányítást és 1-2 góllal újra stabilizálták a vezetést, majd később már nem csak védekezésben kezdtek hibázni a Lócis lányok, hanem támadásban is, aminek köszönhetően sikerült eladniuk jó néhány labdát, így a 15. percre már 11-7-re lépett el az ellenfél. Fiatal csapatunk viszont nem roppant meg, és egy jó szériát produkálva, indításból szerzett gólokkal még 13-13-ra hozta fel az állást, sőt ha az első játékrész végén egy ziccer nem marad ki, még a vezetést is átvehette volna a Lóci DSE a szünet előtt. Ám a hajdúságiak gyorsan rendezték soraikat és 15-13-as eredménnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második félidőben folytatódott az 1-2 gólos böszörményi vezetés, de mégis örömteli volt, hogy a Lóci fiatal csapata végig partiban tudott lenni a bajnokság előtt magukat dobogóra váró hazaiak ellen. Az 52. percben még a bravúr esélye is benne volt a mérkőzésben, ahol 25-24-et mutatott az eredményjelző, majd az 55. percben 28-26-ra módosult az állás. Ekkor sajnos egy mérkőzést befolyásoló tévedés történt, ahol az ózdi csapat nem kapott meg egy hétméterest, majd Jakab Zsófiát kiállították, illetve reklamálásért még egy két perces büntetést kapott a Lóci, amit a hazaiak ki is használtak így 32-26-ra megnyerték a mérkőzést. Sajnos a mérkőzés történetéhez tartozik, hogy a játékvezetők többször tévedtek a Lóci kárára, ezzel negatívan befolyásolva a játékot.

Ózdi részről a gólok jelentős részét Jakab Zsófia (9 gól) és a 13 éves Vámos Petra (9 gól) szerezte, ám Tóth Ágnes (5 gól) is szórta az ellenfelet góljaival. Az említett mezőny játékosok mellett meg kell említeni Kulcsár Gréta nevét, akinek nagyszerű védései döntő szerepet játszott abban, hogy sokáig bravúr közelében volt a csapat.

A Lóci Junior csapata 25-37-es győzelmet aratott, amiben itt is nagy szerepe volt Vámos Petra klasszis teljesítményének, aki 15 góllal szórta meg a hajdúságiakat.

Ezzel a győzelemmel a dobogó közelében maradt az ózdi csapat.