I. Borsodnádasdi Jótékonysági Autós Ügyességi Körverseny

Az önkéntes tűzoltóság és a polgárőrség megsegítésére rendeznek autós szlalomversenyt Borsodnádasdon.

Tavaly a ralisprintesek foglalták el Borsodnádasdot.

Tavaly a ralisprintesek foglalták el Borsodnádasdot. (Fotó: Marosréti Ervin)

Téli álmukból lassan ébredeznek a ralisok. Ezt jelzi, hogy közeledik az idei bajnokságok rajtja, de több amatőr ügyességi versenyt is rendeznek országszerte. Borsodnádasdon március 3-án, vasárnap dübörögnek föl a motorok, méghozzá a “lenti futballpályán”, ahol premiert tartanak az észak-borsodi településen. Először rendezik meg ugyanis azt a jótékonysági autós napot, ahol a látogatók által felajánlott összeget a helyi önkéntes tűzoltóság és a polgárőrség javára ajánlják föl.

– Mindig fontosnak tartottuk, hogy a településünk lehetőség szerint csatlakozzon a ralisok vérkeringésébe – fogalmazott az eseménnyel kapcsolatban Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – Az autós események ugyanis megpezsdítik Nádasd életét, az ide érkező látogatók pedig jobban megismerhetik ezt a szép környéket. Tavaly a megyei sprintbajnokság egyik futamának adtunk otthont, idén pedig ezzel a szlalomozással kezdünk. Ráadásul a cél is nemes. A belépés ugyan ingyenes a versenyre, de a rajtkapunál elhelyezünk egy adománydobozt, amibe mindenki akkora összeget helyez el, amekkorát jónak lát. Szeretnénk ugyanis segíteni a tűzoltóság és a polgárőrség munkáját, hiszen ha ne adj Isten szükség lenne rájuk, akkor biztos, hogy számíthatunk a munkájukra.

Az I. Borsodnádasdi Jótékonysági Autós Ügyességi Körverseny március 3-án, reggel fél nyolckor kezdődik az edzésekkel, az első éles futamot pedig 10 órakor indítják.

– Utcai és versenyautóval is el lehet indulni Borsodnádasdon – tette hozzá Neuwirt Gábor, főszervező. – Kigumizott pályát építünk, hatszáz méteres körrel. Egy futam két körből áll majd, egész biztos, hogy egy jó hangulatú évadnyitó részesei lehetünk majd. Egy héttel az esemény előtt már több mint harminc előnevezőnk van, de ez sem kitétel. Aki úgy gondolja, hogy szeretne indulni, a helyszínen is jelentkezhet a gumikerülgetésre. Pétervásárán már két esztendeje jól üzemel egy MX-kupasorozat, ahol ötven-hatvan autó mindig jelen van. Erre a mezőnyre ezúttal is számítunk, de bízunk benne, hogy Eger, Ózd és Miskolc vonzáskörzetéből is sokan eljönnek majd Borsodnádasdra március első vasárnapján.

Szöveg: Marosréti Ervin

Forrás: boon.hu

Share Button

Minden vélemény számít!