Kiszenvedett döntetlent ért ez az Ózdi KC a Kecskemét ellen az NBI/B-s bajnokság 8. fordulójában

Az utolsó másodpercben mentette döntetlenre a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzését az NBI/B 8. fordulójában az Ózdi KC. A piros-kékek az első percektől indiszponáltak kézilabdáztak és csak a fiatal vendégjátékosok rutintalanságának köszönhetik a pontmentést. A találkozó végén mindkét szakvezető elégedetlenül nyilatkozott a látottakról.

A PLER Budapest ellen jobb játék kell a győzelemhez

A Békésen elért bravúrt követően a szurkolók kötelező győzelemként tekintettek az Ózdi KC Kecskemét elleni bajnoki mérkőzésére. Hamar kiderült azonban, hogy a dél-alföldiek ellen nem elég a mezt kivinni a pályára, keményen meg kell dolgozni a sikerért. Az első gólra majd négy percet kellett várni, és a félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a játékrész második felében azonban a vendégek négygólos előnyre tettek szert, így a szünetben 8-12 állt az eredményjelzőn. A fordulás után az ÓKC-nak 13 percre volt szüksége ahhoz, hogy ledolgozza hátrányát, ám a vezetést Tóth Koppány bravúrjai után sem tudták átvenni a mieink. Az 54. percre ismét három gól volt a különbség a két csapat között, ám mint később kiderült, a kecskemétiek ekkor találtak be utoljára az ÓKC kapujába. Az utolsó hat percet – az egyéni hibák ellenére is – 3-0-ra nyerték a piros-kékek, így végül döntetlenre mentették a találkozót. Ózdi KCKecskeméti TE Altoterra 22 – 22.

bbblbbbr

Tudtam, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz ez, de nem gondoltam, hogy ennyire. Saját magunknak tettük nehézzé. Az első félidőben számomra teljesen érthetetlen okokból nagyon elengedtük őket. Teljes káosz volt a támadójátékunkban. A második félidőben rendeződtek a sorok, de végül nekünk kellett örülnünk a döntetlennek. – mondta Szakál György, az Ózdi KC edzője.

A Kecskemét vezetőedzője a találkozó végén hevesen reklamált a játékvezetőknél, mondván, az ÓKC utolsó gólját követően volt még hátra öt másodperc a találkozóból és Ő letette az időkérést jelző táblát, hogy egy gyors támadással csapata megszerezhesse a győzelmet. Észrevételét elutasították, így Kopornyik Zsoltnak és játékosainak bele kellett törődniük a döntetlennel.

A mérkőzés összképét tekintve azt kell, hogy mondjam, hogy mi irányítottuk a játékot és abszolút nem voltunk alárendelt helyzetben. Sajnálom a végét, nyilván ezt több tényező is befolyásolta. Mérges vagyok néhány emberre és most nem a játékvezetőkre gondolok. Ettől függetlenül nem csinálhatjuk meg azt, hogy ilyen szoros végjátékban két labdát is kidobunk az oldalvonalon túlra. Ha abból az egyiket belőjük, akkor most egygólos győzelemnek örülhetnénk, így egy kicsit keserű a szánk íze. – nyilatkozott Kopornyik Zsolt, a Kecskeméti TE Altoterra edzője.

Mindkét együttesből három-három játékos szállította a gólokat. Az ÓKC-nál Koscsó Ádám, Kocsis Róbert és Barta Dániel volt a legeredményesebb, kecskeméti részről Benke Viktor, Lókodi Gergő és Varsandán Áron mattolta legtöbbször a piros-kék kapuvédőket. A kiszenvedett döntetlennel Szakál György együttese egy helyet előrébb lépett a bajnoki tabellán, vagyis a hetedik pozícióból várja a PLER Budapest elleni jövő heti mérkőzést.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu