Ózdi fölény az ERIMA Gyermekbajnokságon

Remekeltek az ERIMA Gyermekbajnokság hétvégi fordulójában a Lóci DSE csapatai. A 10 éves ózdi fiúk és lányok egyaránt két-két mérkőzést játszottak a Városi Sportcsarnokban, győzelmeikért egy percig sem kellett izgulniuk a szurkolóknak.

Az országos sorozat első idei állomásán a fiú csapatok léptek először pályára. Ivády Csaba tanítványainak az Eger és a Mezőkövesd ellen kellett bizonyítaniuk felkészültségüket. A Lócis fiatalok mindkét összecsapáson nagy lelkesedéssel kézilabdáztak, ennek köszönhetően a Heves megyeieket nyolc góllal múlták felül, a megyei rangadón pedig kétszer ekkora különbséggel diadalmaskodtak. A gárda legeredményesebb játékosa Kovács László lett, aki huszonhétszer talált be az ellenfelek hálójába.

loci erima2

A mai napon megérdemelten voltunk ennyivel jobbak ellenfeleiknél. Főleg a második mérkőzésen voltunk nagyon ügyesek és nagyon bátran kézilabdáztunk egy szerintem jó erőből álló Mezőkövesd ellen. – mondta Ivády Csaba, a Lóci DSE edzője.

A fiúkhoz hasonlóan a lányok is lehengerlő teljesítményt nyújtottak. A Lócis lányok első mérkőzésükön 25-1 arányban győzték le a Kazincbarcikát, a Miskolci Sportiskola együttese viszont már nagyobb erőbedobásra késztették a mieinket. Ez azonban csupán annyit jelentett, hogy az ózdi hölgykoszorú a szünetre csak három gólos előnyre tudott szert tenni. A fordulás után viszont percről percre nőtt a különbség a két csapat között és a vége 15-5-ös Lóci győzelem lett.

loci erima6

Első mai mérkőzésünknek nem igazán volt sportértéke. A második találkozó már jobban hasonlított egy kézilabda mérkőzéshez. Jól látszott, hogy ellenfelünk centiben és kilóban is több volt nálunk, a technikai és taktikai tudásunk azonban felülmúlta mindezt. – nyilatkozott Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A fiatal ózdi kézilabdázók a régióbajnokság során két-három hetente játszanak majd tétmérkőzést. A mai teljesítményük alapján arra lehet következtetni, hogy igazán komoly ellenféllel majd az országos versenysorozat második szakaszában találják szembe magukat.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu