Tartalékosan is tisztesen helyt állt az ÓVSE NBII-es asztalitenisz csapata a bajnoki tabella 2. helyezettje ellen

Két kulcsjátékosát is nélkülözni volt kénytelen idei első bajnoki mérkőzésén az ÓVSE NBII-es asztalitenisz csapata. A tartalékos összeállításban asztalhoz álló együttesnek ráadásul a bajnoki címért küzdő Kemecse volt az ellenfele. A találkozó végül a papírformának megfelelő eredménnyel zárult, ám a hazai játékosok nagy küzdelemre késztették vetélytársaikat.

Az ÓVSE NBII-es csapata Gátsik Antal szakosztályvezetővel

Az ÓVSE NBII-es csapata Gátsik Antal szakosztályvezetővel

Az ősszel lejátszott 9 bajnoki mérkőzésen az ÓVSE öt, a Kemecse 16 pontot gyűjtött össze, így a mieink a nyolcadik, a vendégek a második helyen állva kezdték el az évad második felét. A találkozónak azonban nem csupán a tabellán elfoglalt pozíciók miatt voltak esélyesei az észak-alföldiek. Molnár Dániel egészségügyi, Gadóczi Gábor családi problémák miatt volt kénytelen kihagyni az évnyitó találkozót, helyüket Beleznay Mátyás és Kovács Attila vette át szombat délelőtt. A párosok összecsapása a vendégeknek sikerült jobban és az egyéni találkozókból is ők nyertek meg többet, így a végén 12-6 arányú győzelemnek örülhettek. Az ÓVSE együtteséből Lővey Ádám három, Oláh Krisztián két ellenfelét tudta legyőzni, az egykori magyar válogatott Beleznay Mátyás egyszer térhetett jó szájízzel pihenőre.

pingpong3

Oláh Krisztián mindkét ellenfelét legyőzte

Más célja van a bajnokságban a két csapatnak. Két fiatalunk nagyon jól küzdött ma, ha a hiányzóink itt lettek volna, talán egy döntetlent ki tudtunk volna csikarni a jó erőkből álló ellenfelünk ellen. Molnár Danira legalább 6 hétig nem számíthatunk, őt a jövő héttől nagy valószínűség szerint az NBIII-as csapatunkban játszó Fűkő Zoltán fogja majd helyettesíteni. – mondta Gátsik Antal, az ÓVSE edzője.

A bajnoki címért küzdő Kemecse együttesében ezúttal is helyet kapott Berecki Zsolt. A paralimpikon asztaliteniszező két egyéni összecsapást tudott megnyerni az Árpád Vezér Általános Iskola tornatermében.

A győztes Kemecse csapata

A győztes Kemecse csapata

Nem titkoltan azzal a szándékkal jöttünk Ózdra, hogy mind a két bajnoki pontot hazavisszük, mert ezekre nagy szükségünk van, ha bajnokok akarunk lenni. Jómagam igen év eleji formában játszottam ma, de ennél sokkal fontosabb, hogy elértük célunkat és megnyertük a mérkőzést. Igaz, jól jött nekünk, hogy a hazaiak nem a legerősebb összeállításukban álltak fel. – nyilatkozott Berecki Zsolt, a Trio Maxi Kemecse asztaliteniszezője.

Évnyitó vereségével az ÓVSE együttese marad a 8. helyen a bajnoki tabellán. Az NBII-es ózdi asztaliteniszezők a következő fordulóban is hazai pályán szerepelnek majd. Január 18-án a középmezőnyhöz tartozó Diósgyőr vendégeskedik majd az Árpád vezér úton.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button