A Bolyky Tamás Általános Iskola csapata jutott a játékos sportverseny országos elődöntőjébe

A Bolyky Tamás Általános Iskola csapata képviseli Borsod- Abaúj- Zemplén megyét a játékos sportvetélkedő országos elődöntőjében. A mai megyei fordulóban öt iskolát, köztük az Újváros Tér csapatát is maguk mögé utasították, így a megyei bajnokok a diákolimpiai sportág következő fordulóját is hazai pályán játsszák, mivel az országos elődöntő megrendezési jogát is Ózd nyerte el.

Már a felkészülés perceiben is folyamatos buzdítás hallatszott a lelátókról, az ózdi szurkolóknak nagy volt a tét, hiszen két csapat is képviselte a várost a megyei döntőben. A diákolimpia játékos sportvetélkedőjében tíz fordulóban mérték össze a csapatok állóképességüket, gyorsaságukat, ügyességüket. A mai döntőre hat csapat érkezett.

Még el sem kezdődött a verseny, de a hangulat már ekkor nagyszerű volt

Még el sem kezdődött a verseny, de a hangulat már ekkor nagyszerű volt

“Valamennyien több fordulón vagytok túl, hiszen több fordulón vagytok túl, ahhoz, hogy ide eljutottatok. Innen pedig a két legjobb csapat jut majd tovább az országos elődöntőbe” – fogalmazott a verseny megnyitásakor Füstös József, a B.-A.-Z.-Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára.

Minden fordulóban nagy szerepe volt az ügyességnek és a gyorsaságnak, amit többek között az egyszerűnek tűnő szlalom futásban, vagy pedig a pók és rákjárásban bizonyíthattak a gyerekek. Tavalyelőtt a Bolyky Tamás Általános Iskola csapata az országos döntőig menetelt ebben a vetélkedőben.

A megyei döntőre Ongáról, Sajószögedről és Miskolcról érkeztek csapatok. Közülük több intézményben is nagy hagyománya van már a diákolimpiai sportágnak. A miskolci Könyves Kálmán Általános Iskolában pedig a sporttagozatos osztályokból kerülnek be a játékos sportverseny csapatába.

bbblbbbr

“Sporttagozatos iskola vagyunk, ebből adódóan a választás is adott. De természetesen nagy hangsúlyt fektetünk az 1-2. osztályos gyerekek betanítására, hiszen nálunk olyan gyerek is van, aki már négy éve versenyez” – mondta Szabóné Korondi Ildikó, a miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola pedagógusa.

A pontok összesítése után végül a Bolyky Tamás Ált. Iskola csapat jutott az országos elődöntőbe

A pontok összesítése után végül a Bolyky Tamás Ált. Iskola csapat jutott az országos elődöntőbe

A versengő csapatok mindegyike győzni jött a Sportcsarnokba, így a felkészülést is korán megkezdték az iskolák tornatermeiben. A legkedveltebb feladat minden csapatban az összetett akadálypálya volt, amelyen nemcsak a gyorsaság számított, hanem az ügyesség is, hiszen egy-egy hibát több másodperces büntetéssel honoráltak a bírák. A döntő utolsó feladataként pedig az erő is szerepet kapott, kötélhúzással zárult a játékos sportvetélkedő ózdi fordulója.

bbblbbbr

Az országos elődöntőbe végül nagy küzdelemben, de a Bolyky Tamás Általános Iskola csapata jutott be elsőként, maga mögé utasítva a miskolci sportiskolákat is. Az Újváros Téri iskola csapata a negyedik helyen zárta a megyei megmérettetést. Az országos elődöntőre február 14-én 10 óra 30 perces kezdettel kerül sor a Városi Sportcsarnokban.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button