Jó hangulatban telt a III. Családi Szánkóhúzó Verseny

Vasárnap sikeresen lezajlott az eredetileg január 5-re tervezett III. Családi Szánkóhúzó Verseny, amely az elmúlt hetekben hó hiány miatt került elhalasztásra, ám az előző héten leesett hónak köszönhetően pótolni tudták az elmaradást a Teknőc Futó Klub szervezői.

A kellemes időben megtartott erőpróba egyben a KONDI NAPOK második állomása is volt, melyre a vártnál többen szánták rá a vasárnap délelőttjüket. Az ovisoknak, fiataloknak, felnőtteknek nem kellett csalódniuk, hiszen az idén is eredménytől függetlenül egymásnak szurkolva, remek hangulatban szórakozhattak a versenyzők és a nézők egyaránt. A párosok életkorának megfelelően összesen négy korosztályban hirdettek eredményt, de a jelmezes csapatok is külön díjazva lettek. Sőt, a legkorosabb csapat is megérdemelte a különdíjat. A legeslegkisebbek pedig, plüssállatokat kaptak emlékül. Aki esetleg nem melegedett ki eléggé az forró tea és pogácsa mellett várhatta az eredményhirdetést.

Mikor a főszervezőt "akasztják"! :)

Mikor a főszervezőt “akasztják”! :) /Fotó: Tea Vitál/

A Teknőc Futó Club elnöke és a verseny főszervezője Kormos József így értékelte a versenyt:

– Megérte várni erre a mai napra, hisz nagyon szép létszám gyűlt össze. Úgy látom, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezték magukat, így nagyon bízom benne, hogy nem most volt utoljára szánkóhúzó verseny Ózdon, és a következő években folytatni tudjuk ezt a hagyományt

A IV. korcsoport győztes párosának húzó embere, Pető János így nyilatkozott a verseny után:

– Az egyik ki nem mondott célom az volt, hogy ezzel a jelmezzel próbáljam egy kicsit emelni a hangulatot és megmutatni azt hogy, mennyivel színesebb lenne egy ilyen összejövetel, ha minél többen maskarába öltöznénk. Ahogy öregszünk úgy leszünk egyre merevebbek, de néha-néha azért kell egy kis lazaság mindenkinek.

A szarvas olyan gyorsan húzta a gombát, hogy mindjárt az első helyen is végeztek a IV. korcsoportban :)

A szarvas olyan gyorsan húzta a gombát, hogy mindjárt az első helyen is végeztek a IV. korcsoportban :) /Fotó: Tea Vitál/

III. Ózdi Szánkóhúzó verseny győztesei:

I. korcsoport (40 évig): Tompa Rajmund, Tompa Patrik 1:24,78
II. korcsoport (55 évig) Fehér Tünde, Fehér Gábor 1:22,37
III. korcsoport (70 évig) Nagy Róbert, Deme Vanda 1:22,65
IV. korcsoport (70 év felett) Pető János, Jakab Krisztina 1:54,62

Még több fotó:

Tea Vitál

Ózdi Sportszervező Iroda

Rövid videó a versenyről:

Ózdi Sportszervező Iroda

 

 

Share Button