A 18. fordulóban megszerzett győzelem után, továbbra is a dobogó a cél az ÓVSE futsal csapatának

Fordulatos mérkőzést játszott az NBII-es futsal bajnokság 18. fordulójában az ÓVSE együttese. Féder József legénysége idegesen, sok pontatlansággal játszott a kiesőzónában található ellenfele ellen, és csak a találkozó hajrájában tudta bebiztosítani győzelmét. A szezonbeli nyolcadik siker egyben azt is jelenti, hogy a csapat továbbra is harcban áll a dobogó harmadik fokáért.

A sárga-fekete szerelésben pályára lépő ÓVSE játékosai a sorsolás szeszélyessége folytán 2014-ben még csupán a Vasas ellen 1-0 arányban elveszített találkozót játszották, míg aktuális ellenfelük, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete már három bajnokin van túl, amelyből kettős győzelemmel zártak és Ózdra is a pontszerzés reményében érkeztek meg. Ettől az első félidő közepére nagy távol kerültek, mert a 3. percben Gál Ferenc, a 11-dikben Jakab Ákos talált be Gerhát hálójába. A vendégek azonban nagy akarásuknak köszönhetően a második félidő elejére megfordították az állást. Az ÓVSE egy időkéréssel rendezte sorait, és Török, Badalik, Oltyán és Vígh Ferenc két góljának köszönhetően végül megnyerték az összecsapást. 

ovse-maltai3

Miután az ÓVSE rendezte sorait, beindult a gólgyártás is. (Fotók: Marosréti Ervin/boon.hu)

„Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert mai ellenfelünk nagyon megerősödött a téli szünetben és ezt jól ki is tudták használni a bajnokság második felében eddig lejátszott meccsein. Mi a megszokottnál gyengébben játszottunk, de a lényeg, hogy 3 pontot szereztünk, mert ez nagyon kellett ahhoz, hogy odaérjünk a dobogóra” – mondta Vígh Ferenc, az ÓVSE labdarúgója.

A két csapat őszi bajnoki találkozója a mostanihoz hasonlóan ideges hangulatban zajlott, a magabiztos 21-4 arányú ózdi siker ellenére is. Akkor az ÓVSE edzőjének, Féder Józsefnek akadt problémája a játékvezetőkkel, most viszont az monori székhelyű csapat tagjai nem voltak kibékülve a bíráskodással, aminek két piros lap lett a jutalma. 

„Fiatal játékosaink közül többen még csak ismerkednek ezzel a játékkal. Nagyon akartuk a győzelmet, de ezt végül nem sikerült megszerezni, amiért szomorú vagyok” – fogalmazott Carvalho Adilson, az MMSZ SE játékos-edzője.

Négy fordulóval a bajnokság alapszakaszának zárása előtt az ÓVSE a tabella negyedik helyén áll. A folytatás azonban korán sem ígérkezik könnyűnek. A mieink Békéscsabára és Gyöngyösre utaznak, a Városi Sportcsarnokban pedig előbb a Szeged, majd a Berettyóújfalu lesz az ózdi futsalosok ellenfele.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button