Újváros téri sikerek a torna Diákolimpia Megyei Döntőjén

Kimagasló teljesítményt nyújtottak a tornász diákolimpia megyei döntőjében az Újváros Téri Általános Iskola csapatai. Juhász Lászlóné tanítványai az I., a II., és a III-IV. korcsoportosok küzdelmében sem találtak legyőzőre, így összesen 18 aranyérmet hoztak haza Miskolcról. A megyeszékhelyen aratott sikerrel az ózdi tornászlányok az országos elődöntőbe jutottak tovább.

news/1995_0_300.jpg

Azt már a tanév kezdés elején látni lehetett, hogy mozgalmas, az eddigieknél nehezebb év vár az Újváros téri tornászokra, mert a sportág vezetői új kategóriát találtak ki a diákolimpiai versenyek lebonyolításában. Mindez azt jelentette, hogy az edzőknek a megszokottnál több gyermeket, több csapatot kellett felkészíteniük már a megyei döntőre is. A miskolci megmérettetésen az ózdi iskolát 18 diák képviselte. Többen közülük szeptemberben kezdtek el tornázni, így a megyei döntő volt életük első versenye, amelyen nyomban aranyéremnek örülhettek.

„Nagyon nagyon örültem annak, hogy mindenki összeszedte magát és nem hibázott, így nagyon jól sikerült számukra is a verseny. Bízom benne, hogy ez az aranyérem nagy lökést ad nekik lelkileg és hosszú-hosszú évekig fogják ezt a sportot szeretni” – mondta Juhász Lászlóné, az Újváros Téri Általános Iskola tornászlányainak edzője.

A I., a II. és a III-IV. korcsoportos csapatsikerek mellett egyénileg is történelmi pillanatot élhettek át Miskolcon az Újváros téri tornászok. Kohári Zsanett talajon bemutatott gyakorlatára a maximális 10 pontot kapta a versenybíróktól. Ilyenre hosszú évek óta nem volt példa a diákolimpia megyei döntőjében. A kis szőke lánynak – elmondása szerint – azért ez a kedvenc szere, mert ez a legkönnyebb.

A megyebajnoki cím megszerzésével az Újváros téri tornászlányok bejutottak a diákolimpia országos elődöntőjébe, ahol komoly kihívás elé lesznek állítva, mert az iskolai és az egyesületi keretek között edződő gyerekek egymás ellen versenyeznek majd. A viadalt március elején rendezik meg, előreláthatólag Budapesten.

Munkácsi Norbert

Share Button