Nagy léptekkel fejlődnek az ózdi Tűzcsibék – kosárlabda

Hétről hétre egyre jobb teljesítményt nyújtanak a megyei bajnokságban a fiatal ózdi kosárlabdázók. A Tűzcsibék az elmúlt fordulóban a Mezőcsát és a Miskolci Sportiskola együttesével mérkőztek meg és két értékes győzelmet arattak. A megyei program központi vezetői szerint Száva Csaba tanítványai közül többen az NBI-es Diósgyőr utánpótlás-csapataiban is megállnák a helyüket.

Pályafutásuk legnehezebb részéhez érkeztek az elmúlt hétvégén a 11 éves ózdi kosárlabdázók. A Tűzcsibék az elmúlt hetekben aratott sikereknek köszönhetően egyre magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben bizonyíthatják felkészültségüket.

Hétről-hétre egyre jobb formába kerülnek a Tűzcsibék

Hétről-hétre egyre jobb formába kerülnek a Tűzcsibék (Fotó: Bertalan Csaba)

A Vasvár Úti Általános Iskola tornatermében ezúttal a Miskolci Sportiskola csapat ellen léptek pályára a mieink és egy kiélezett, fordulatos mérkőzésen végül 4 pontos győzelemmel zárták a találkozót. A nap második összecsapása igazi ózdi örömkosárlabdát hozott. Száva Csaba tanítványai 82 – 19 arányban múlták felül a mezőcsátiakat.

Az ózdi lányok teljesítményéről nem csupán a két ellenfél szakvezetője nyilatkozott elismerően a torna végén, a megyei versenysorozatot felügyelő szakember is méltatta a Tűzcsibék fejlődését. Ahogy Hatvani Olivér fogalmazott: a helyi növendékek hétről hétre egyre tetszetősebb kosárlabdát játszanak.

A győzelem utáni öröm pillanatai

A győzelem utáni öröm pillanatai (Fotó: Bertalan Csaba)

Az ifjú ózdi kosárlabdázók közül többen is kimagaslóan jó teljesítményt nyújtottak a Miskolc és a Mezőcsát elleni találkozókon. Lemák Lili 11, Zákányi Blanka 19, Oláh Fruzsina 21, Pomázi Dalma 45 pontot szorgoskodott össze a palánkok alatt. A Tűzcsibék azonban nem sokáig örülhetnek a most elért sikernek, hiszen hétvégén már újabb ellenfelek várnak rájuk, ráadásul most idegenben kell majd helyt állniuk.

A győztes csapat

A győztes csapat (Fotó: Bertalan Csaba)

Munkácsi Norbert

Share Button