Nagyarányú vereséget szenvedett a Lóci DSE a tabella második helyezettjétől

Szombaton előrehozott mérkőzéssel rajtolt el a nő kézilabda NBII-es bajnokság tavaszi idénye. A Lóci DSE junior és felnőtt csapata a tabella második helyét elfoglaló Fenstherm-Füzesabonyi SC csapatához utazott vendégszereplésre.

A bajnokság őszi állásának alapján és az erőviszonyokból már előzetesen is sejteni lehetett, hogy Abonyban bizony nem az ózdi csapat fogja irányítani a mérkőzést, de az utolsó őszi fordulók sikerei bizakodásra adtak okot. A Lócinak ezen a hétvégén betegség miatt sajnos két kezdő játékost (Bak Juditot és Vámos Petrát) is nélkülöznie kellet, így még nehezebb feladat várt a fiatal csapatra.

Nagy feladat vár még a lányokra a februárban rajtoló tavaszi fordulóban

Az utolsó őszi fordulók sikerei bizakodásra adtak okot a mérkőzés előtt

Mindezek ellenére jól kezdődött a mérkőzés és már a második percben 0-2-es ózdi vezetést mutatott az eredményjelző, amire válaszul gyorsan jött két hevesi gól, így gyorsan megtörtént az egyenlítés. A további percekben sem álltak le a góllövéssel a hazaiak és 1-2 találatos különbséggel diktálták az iramot. A mérkőzés 25. percében 12-11-es állásnál meg volt a lehetőség az egyenlítésre, de a felkínálkozó ziccer helyzet kimaradt, amiből végül az ellenfél szerzett találatot, illetve egy kiállítás is minket sújtott, így 15-12-es eredménnyel vonulhattak a csapatok az szünetre.

A második játékrészben teljesen elfáradt a fiatal ózdi csapat, akik közül öten is végigjátszották a felnőtt mérkőzést megelőző junior meccset. A fáradtságnak és a dekoncentráltságnak köszönhetően a játék teljesen szétesett és csak erőtlen lövések és ötlettelen támadások jellemezték a továbbiakat. Az ellenfél végkép ráerőltette akaratát a Lócira és mondhatni akkor indították le és lőttek gólt amikor ők akartak. A papírforma végül bejött és egy nagy arányú 36-20-as vereséggel zárult a találkozó.

Az előzőekben tévesen közöltük a junior eredményt, amiért elnézést kérünk! 

A helyes eredmény pedig az előzőnek a fordítottja, vagyis 25-32 arányban a Lóci DSE diadalmaskodott, ami azt jelenti, hogy így továbbra is versenyben vannak a bajnoki dobogó 3. helyéért.