Két ponttal közelebb került céljaihoz a Balmazújváros az Ózdi KC ellen aratott győzelmével

Nem borult a papírforma, a bajnoki címért harcoló Balmazújváros magabiztos győzelemmel vitte el a két bajnoki pontot az Ózdi KC otthonából. A piros-kékek becsülettel harcoltak a második félidő közepéig, az utolsó negyed órában azonban rossz megoldásokat választottak a játékosok, így végül nagy gólarányú vereség lett a vége.

Az már a találkozó előtt nyilvánvaló volt, hogy a Balmazújváros gyors, lerohanós játékát valahogy le kell fékezni. Ellenkező esetben az Ózdi KC képtelen lesz gólszerzésben tartani a lépést a vendégekkel. Az élvonalban igyekvő ellenfél valóban ebben a szellemben kezdte el az összecsapást. A roppant kemény, pattogós védekezés után, villámgyorsan fejezték be a támadásukat, többnyire halálpontosan. Az első negyed órában Barta Dániel és Fekete László jóvoltából még sikerült velük tartani a lépést, ezután viszont a hajdúságiak három négygólos előnyt szorgoskodtak ki maguknak. A beállós István Péter és az irányító Hajdu Tamás volt elemében. Utóbbi magabiztosan lőtte be a heteseket, ezután pedig akcióból is eredményes volt. 9-11 után ötgólosra hízott a vendégek előnye, mert védekezésben a mieink továbbra sem találták a Balmazújváros játékának az ellenszerét. A bal szélen biztatóan mozgott Bárdos Péter, aki két lehetőségével is élni tudott, egy rövid ideig irányítóban Koscsó Ádám is hozzátette a magáét, de minden igyekezet ellenére a szünetre így is négygólos hátránnyal vonulhattak a mieink.

Az első félidőben még kiegyenlített játékot láthatott a közönség

Az első félidőben még kiegyenlített játékot láthatott a közönség

A folytatás tehát nem ígérkezett könnyűnek, de az Ózdi KC mindent megtett annak érdekében, hogy minél tovább szorosan tartsa a mérkőzést. Fekete után Kocsis lőtte be a heteseket – méghozzá jól -, ebben az időszakban pedig visszaesett a Balmaz támadójátéka. Ezt nagyszerűen megérezték a mieink, hiszen tíz perc leforgása alatt két gólt sikerült eltüntetni. 21-23-nál éledtek a remények, hiszen ekkor még negyed óra hátra volt az összecsapásból. Ekkor azonban Barta Dániel megkapta a harmadik büntetését is, így a kiállítás sorsára jutott.

Barta Dániel kiállítását követően szétesett a csapat játéka

Barta Dániel kiállítását követően szétesett a csapat játéka

A csapat egyik vezérének elvesztése pedig óriási káoszt okozott a pályán. Innentől kezdve már semmi nem jött be, ismét szétesett a védekezés, így pedig a kapuban Losonczi sem tudott hozzátenni a csapat teljesítményéhez. A vendégek pedig köszönték szépen és kihasználták a lehetőséget. Zsinórban lőtték a gólokat, az Ózdi KC az utolsó negyed órában már nem tanúsított komoly ellenállást. Egy viszonylag szorosnak tűnő találkozóból így lett sima vereség. Kár a végéért, hiszen 45 percig partnere volt a Szakál-csapat a feljutásért harcoló Balmazújvárosnak. A szurkolók viszont egész biztos, hogy az utolsó negyed órára is emlékeznek, ami csúnyára sikerült. A bravúr így elmaradt, csak gratulálni lehet a vendégeknek a magabiztos győzelemhez.  

Jegyzőkönyv

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 15. forduló

Ózdi KC – Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK      26-36 (14-18)

Ózd, 600 néző. V.: dr. Kozák Á., Wenzel T.

Ózdi KC: Tóth K. – Kocsis R. (3), Panyi L. (1), Kocsis Cs. (1), Nyikes Cs. (2), FEKETE L. (8), Scitovszky T. (-). Csere: Losonczi (k), BARTA D. (3), PAPP G. (1), Koscsó Á. (1), Ponyi Z. (2), Bárdos P. (2), Harkó K. (2). Edző: Szakál György. Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK:Knezevics – Dioris (4), Korsós Á. (2), HAJDU (10), ISTVÁN P. (6), PAVLOVICS (5), Minegász Cs. (-). Csere: Pajkó (k), Oláh (k), Temesvári J. (3), Szabó B. (1), Kovacech (2), Füleki Á. (-), Heiczinger Zs. (3). Edző: Füzesi Ferenc.

Szakál György: – Gratulálok a Balmazújvárosnak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A gólkülönbséget viszont  nagyon túlzottnak tartom. Az utolsó negyed órában nyújtott teljesítményért a csapat nevében is elnézést kérek a szurkolóktól.

Füzesi Ferenc: – Az volt a legfontosabb, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerüljünk a céljainkhoz. A második félidőben volt egy nehezebb időszak, de ezt leszámítva uraltuk a játékot. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, hiszen Ózdon rendkívül nehéz feladat a vendégcsapatként nyerni.

Marosréti Ervin