25 gólos győzelemmel, megyei döntőben a Bolyky – Kézilabda

A Bolyky Tamás Általános Iskola sikerét hozta a III. korcsoportos diákolimpia megyei elődöntője ma délelőtt a Városi Sportcsarnokban. Az ózdi fiatalok megerőltetés nélkül, könnyed játékkal múlták felül a kazincbarcikai ellenfelüket és jutottak be a megyei döntőbe, amelyet szintén hazai pályán vívhatnak meg a jövőhét második felében.

news/1138_0_300.jpg

A minitorna az eredeti időponthoz képest, több mint egy óra késéssel kezdődött el, mert a kazincbarcikai csapatokat szállító busz útközben lerobbant, így a Pollack Mihály Általános Iskola fiataljainak várniuk kellett, míg egy másikat küldenek értük. Az első találkozón a fiúk mérték össze tudásukat. A mieink az első percektől uralták a találkozót, győzelmüket semmi nem veszélyeztette. Bárdos Mátéék végül 25 góllal múlták felül ellenfelüket.

A nézőtéren helyet foglaló maroknyi szurkolótábor tagjainak a lányok mérkőzésén sem kellett lerágniuk körmüket az izgalomtól. Ez a találkozó is könnyed ózdi sikert hozott. A hazai fölényt jól mutatta, hogy a 2×15 perces találkozó második felében többségében a II. korcsoporthoz tartozó kézilabdázók vették fel a küzdelmet a barcikaiakkal.

A Bolyky Tamás Általános Iskola csapata mai teljesítményével kvalifikálta magát a sorozat megyei döntőjébe. Ezt április 4-én, szintén a Városi Sportcsarnokban rendezik meg, az országos döntőnek pedig Miskolc ad majd otthont.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!